XS
SM
MD
LG

Mažić (ne) sudi derbi

Najbolji srpski sudija iz privatnih razloga verovatno preskače 145. okršaj Zvezde i Partizana. Arbitar iz Vrbasa je delio pravdu na četiri od pet poslednjih mečeva.

Kad je večiti derbi u pitanju svaki detalj je važan, a jedan od glavnih pitanja nekoliko dana pred odigravanje je – ko će suditi? Kad imamo jednog od najboljih sudija u Evropi Milorada Mažića odgovor nije tako komplikovan. Ali, vrlo lako može da se dogodi da internacionalac iz Vrbasa preskoči 145. duel večitih, i to iz privatnih razloga.

Sudijska komisija će do petka još jednom razmotriti situaciju sa Mažićem, koji je od poslednjih pet derbija u prvenstvu i Kupu odlično vodio čak četiri. U ovoj uzavrloj atmosferi u oba tabora, Mažić bi znanjem i autoritetom najlakše vodio meč i bio pod znatno manjom presijom jer u njega svi imaju poverenja.

Ukoliko “broj jedan” ne bude sudio, postoji indicija da bi šansu mogao da dobije neko od preostalih FIFA internacionalaca – Vlado Glođović (Vrbas) ili Milenko Vukadinović (Beograd). Jer, Boško Jovanetić (Užice) je danas sudio “crno-belima” u Kup u Nišu, a sa “Marakane” mu još nisu oprostili arbitražu iz Humske u proleće 2010.

U obzir dolaze i prvokategornici Miodrag Gogić iz Novog Sada koji je već vodio 143. prvenstveni derbi i Nišlija Danilo Grujić koji je bio solidan u 142. odmeravanju snaga na “Marakani”. Ali je ove sezone bio suspendovan tri utakmice zbog propusta na utakmici Partizan – Rad.

Mažić je pod znakom pitanja kad je duel na “Marakani” u pitanju, ali će suditi u utorak ili sredu meč Lige šampiona, kao i utakmicu baraža u kvalifikacijama za odlazaka na SP!

2012-13.
Partizan – Zvezda 1:0 M. Mažić
Zvezda – Partizan 3:2 M. Mažić

 

2011-12.
Partizan – Zvezda 0:1 M. Gogić
Kup: Partizan – Zvezda 0:2 M. Mažić
Kup: Zvezda – Partizan 2:0 M. Mažić
Zvezda – Partizan 0:2 D. Grujić

2010-11.
Partizan – Zvezda 1:0 S. Veselinović
Kup: Zvezda – Partizan 1:0 S. Veselinović
Kup: Partizan – Zvezda 2:0 M. Karadžić
Zvezda – Partizan 0:1 S. Veselinović

2009-10.
Partizan – Zvezda 1:0 B. Jovanetić
Zvezda – Partizan 1:2 D. Stanković