XS
SM
MD
LG

Simović novi kapiten Dinamo Minska
Srpski fudbaler Slobodan Simović (24) novi je kapiten Dinama iz Minska, u svojoj drugoj sezoni u Beloruskoj ligi. Trener Dinama Robert Maskant predstavio je srpskog fudbalera kao novog kapitena u poslednjih par utakmica. Simović pruža zapažene partije u kontinuitetu, i

nemoguće je zamisliti tim iz Minska bez stasitog Srbina. U poslednje vreme Slobodan je poslednji bedem ispred gola golmana Gutora.

Simovića su treneri u Minsku koristili uglavnom na njegovoj poziciji zadnjeg veznog, kako ga znamo iz Srbije, a trener Maskant sve više na poziciji  štopera, da bi njegov tim komforno počinjao napade iz poslednje linije.

 - Tačno tako. Sa novim trenerom pokušavamo da imamo što više loptu u posedu, pa je to i bila njegova ideja da igram u poslednjoj liniji. Dešavalo mi se ponekad da "zakrpim rupe" i u mom bivšem klubu Spartaku, kad je neko povredjen ili ima kartone, tako da mi nije strana ta pozicija. Uglavnom, zadovoljan sam bilo da igram u veznom redu, ili na poziciji štopera. Za sada je sve dobro - kaže naš internacionalac.

Prošle sezone Simovič je odigrao 28 prvenstvenih i 5 kup utakmice za Minsk, a ove sezone je takodje nezamenljiv, s tim što je odigrao i 6 utakmica u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Samo jedan gol delio je Dinamo od plasmana u grupnu fazu, u dvomeču sa turskim Trabzonom.

- Stvarno šteta što nismo ušli u grupe Lige Evrope. Po svima bili smo bolji rival, ali nam je sreća u odlučujućim momentima okrenula leđa. Nadam se da ćemo sledeće sezone uspeti u našim namerama da se dokopamo završnice u Evropi, ali i da vratimo titulu u Minsk. Predsednik je spremio značajna sredstva za pojačanja, mada i ovako imamo odličan tim - završio je Simović.