XS
SM
MD
LG

Uspešan minuli vikend somborskih maratonaca u Novom Sadu i Zagrebu

Članovi ARK "SOMARATON" proteklog vikenda bili su aktivni na dva velika maratona ,koji su se održali u Novom Sadu i Zagrebu. Jedna predstavnica nežnijeg pola, Tijana Odobašić, i jedanaest muškaraca, uestovalo je na 21 novosadskom maratonu, a najdužu deonicu , istrčala su njih četvorica.

 Josip Major je sa vremenom 2 sata i 56 minuta ostvario šesto vreme u generalnom plasmanu i postigao zapažen uspeh među nekoliko stotina učesnika iz desetak država, koliko ih je bilo na ovoj sportskoj manifestaciji. Postignutim vremenom u Novom Sadu, Major je ostvario drugi somborski rezultat u maratonu. Pored Majora, maraton su istrčala i dvojica veterana, Arpad Šarkezi(66), Boško Jerković (55) i Siniša Stojanović, kome je ovo bio prvi istrčani maraton u karijeri . Ostali su trčali na stazi zadovoljstva, a dužina je bila 10 kilometara.

U Hrvatskoj prestonici, Zagrebu, trčan je 22 zagrebački maraton, na kome je učetvovalo 1200 takmičara iz dvadesetak država, među kojima je bilo blizu trideset maratonaca iz Srbije, koje je predvodila olimpijka Ana Subotić, ujedno najbolja u konkurenciji dama. Od somboraca, Ivan Janković je učettvovao u trci polumaratonaca i ostvario vrlodobar rezultat, plasmanom na 134 mesto. Vreme od 1 sata 34 minute i 43 sekude je najbolji Ivanov rezultat polumaratona, a trku je završio kao treći predstavnik Srbije na ovoj manifestaciji.

 

 

Na snimcima Josip Major , šesti na maratonu u Novom Sadu i Ivan Janković, učesnik polumaratonske trke na 22 zagrebačkom maratonu, Somborski učesnici 21 novosadskom maratona i start u Zagrebu.