XS
SM
MD
LG

Olimpizam: “Delеz” kapiten sponzorskog tima za Rio 2016.

BEOGRAD, 11. okтobar (Info centar).- Olimpijski komitet Srbije i kompanija “Delеz – Srbija” potpisali su ugovor o generalnom sponzorstvu čime je ova ugledna firma sa lancem Maksi supermarketa postala lider sponzorskoг pula OKS za letnje Olimpijske igre 2016. u Rio de Žaneiru.

Pod sloganom „Srbija do Rija 2016. – nova snaga za srpske olimpijce“ kompanija Delеz će sa svojim lancem Maksi supermarketa pokušati da uključi što veći broj potrošača u programe podrške domaćim sportistima. Sa gotovo 350 prodavnica u oko 60 mesta širom Srbije, Maksi će različitim aktivnostima potrošače i olimpijce okupiti oko istog cilja: da na predstojećim olimpijskim takmičenjima Srbija osvoji što više medalja.

Posle potpisivanja ugovora, generalni direktor kompanije Delez Srbija Džon Kiricis istakao je da, uzimajući u obzir da Maki mesečno poseti gotovo devet miliona potrošača, ova kompanija ima veliki potencijal:

- Do Rija je ostalo još dosta vremena koje želimo da iskoristimo kako bismo promovisali olimpijski duh u Srbiji. Pomoćićemo četvoro sportista koji za sobom imaju već ostvarene zavidne rezultate u njihovim pripremama za olimpijske igre. Istovremeno, četvoro početnika, neafirmisanih sportista dobiće od Maksija podršku za svoje sportsko usavršavanje u vidu promocije ali i u kroz sredstva namenjena stvaranju adekvatnijih uslova treniranja: od opreme do terena. Naravno, i potrošači Maksija će biti nagrađivani. Zato pratite naše olimpijce na sportskim takmičenjima sa Maksijem i u Maksiju i zajedno sa nama dajte novu snagu srpskim olimpijcima.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je posebno istakao:

- Kompanija Delez postala je kapiten sponzorskog pula „Mi smo tim RIO 2016“. Iako smo na samom početku, verujem da će se naša saradnja realizovati na obostrano zadovoljstvo i da ćemo se na Olimpijskim igrama u Riju 2016. zajedno radovati medaljama naših sportista. Siguran sam da će podrška kompanije, koja je lider u svojoj oblasti poslovanja, biti upravo kao što je rečeno, nova snaga za srpske olimpijce.

Predsednik OKS poklonio je Džonu Kiricisu majicu Olimpijskog tima Srbije sa znakom Maksi supermarketa i logom Olimpijskih igara u Riju 2016.

Svečanosti su pristvovali i sportisti učesnici u programu RIO 2016. Podeljeni u tri tima nadmetali su se u kulinarskim veštinama. Upotrebljavajući sveže proizvode iz Maksija i proizvode privatne robne marke Premia pripremali su ukusna jela koja su simbolično odgovarala temama olimpijskih sportova.

Maksi zeleni tim u sastavu Ivan Lenđer (plivanje), Nikola Stojić (veslanje), Nikolina i Olivera Moldovan (kajak) uz podršku potpredsednika OKS Žarka Paspalja pripremio je svežu salatu. Maksi crveni tim koji su činili Aleksandar Kukolj (džudo), Aleksandar Maksimović (rvanje) i Ivana Maksimović (streljaštvo) uz podršku Džona Kiricisa generalnog direktora Delhauza pripremao je crveni rižoto. A Maksi beli tim, sastavljen od predstavnika zimskih sportova: Nevena Ignjatović (skijanje), Nina Micić (snoubord), Milanko Petrović (biatlon) i Marko Stevović (skijanje) je uz podršku predsednika OKS Vlada Divca na temu zimskih sportova odgovorio - pastom. Dodatnu dinamiku kulinarskom nadmetanju doneli su zanimljivi komentari sportskog novinara Miloša Šaranovića.

Iz Maksija su najavili da će uskoro saopštiti kojih osam reporezentativaca će dobiti posebnu podršku kroz projekat „Srbija do Rija 2016.-nova snaga za srpske olimpijce“.