XS
SM
MD
LG

PFL Sombor : Evro gol Milanovića za pamćenje Žak- Zadrugar 1:0

I peti susret pred svojim navijačima u novom prvenstvu, fudbaleri somborskih železničara rešili su u svoju korist, i pobedili Zadrugara minimalnim rezultatom od 1:0.Pobedonosni gol, koji je postigao najbolji pojedinac utakmice, Goran Milanović, najlepši je od svih 19 golova , koliko su žakovci dali svojim protivnicima u ovih pet utakmica na igralištu kraj pruge. Zasluženo osvojena tri boda u susretu sa gostima iz Srpskog Miletića, ostavila su četu trenera Smilanovskog na distanci od tri, odnosno dva boda razlike za vodećim na tabeli, apatinskoj OFK Mladosti , kao prvoj, i OFK Odžacima ,kao drugoj ekipi .Onaj susret iz prvog kola, kada su železničari slavili .takođe sa minimalcem protiv BSK-a, u momentima se ponovio i danas,a ogledao se u nemoći domaćih napadača da lakše dođu do gola i savladaju protivničkog golmana .Doduše , ovaj protivnik je u potpunosti parirao domaćinima i nijednog se trenutka nije osetilo da igra podređenu ulogu, a bilo je i momenata kada su mogli učiniti i nešto više od časnog poraza.Fudbaleri Zadrugara su se predstavili kao jedna spremna ekipa, sposobna da se suprostavi ovoj mašineriji somboraca, i da ih onemogući da razviju igru sa više šansi i golova. Istini za volju, crno-beli iz redova domaćina, nisu ličili na sebe iz nekoliko predhodnih utakmica, slabo su kreirali akcije, retko se odlučivali na šuteve iz daljine,,jednostavno nije bilo vođe ili začetnika onih akcija koje bi predstavljale opasnost po gol miletićana.

Iz prvoga poluvremena, ništa sem gola ne zaslužuje pažnju pomena ,a sam pogodak igrača somboraca jedan je od najlepših koji se video u poslednje vreme na igralištu kraj pruge u Somboru. U akciji domaćeg tima , jedna odbijena lopta od strane igrača gostiju, došla je do Gorana Milanovića na nekih 25 metara iskosa od gola, a ovaj je, ne čekajući ni trena opalio iz prve levom nogom i pogodio gornji levi ugao gola Ignjatovića. Za ovaj potez, nagrađen je burnim apalauzom publike,a vođstvo je njegovoj ekipi donelo olakšanje u daljem toku utakmice. Do kraja poluvremena se nije ništa značajno dogodilo i utakmica je nastavljena u istom ritmu i u drugom delu. Od nekoliko polušansi i na jednoj i na drugoj strani, ona koju su gosti imali u 72 minuti bila je nešto izglednija, ali je kapiten Radenković otišao sa loptom isuviše desno iskosa i nije završio akciju na najbolji način.

Dvanaest minuta kasnije, jedna kombinacija Rančić-Munužaba, u šesnaestercu gostiju, nije dala rezultata, jer je ovaj poslednji sporo reagovao i njegov šut je završio pored gola.Kako je ovaj suret bio u neku ruku derbi, ni sudijama nije bilo lako suditi , ali je sve proteklo u najboljem redu, jer su se akteri uklapali u fer i korektno ponašanje na terenu i disciplinovano primili sve sudijske odluke. PFL Sombor : ŽAK-ZADRUGAR 1:0 (1:0)

Sombor, 28. septembar 2013. godine.

Igralište kraj pruge. Gledalaca 200.

Sudija Grizer , Pomoćnici Keković i Milošević (svi iz Crvenke). Delegat Pavlović (Karavukovo)

Strelac Milanović u 24. (Žak) . Žuti kartoni Milanović, Sazdanić i Munižaba (ŽAK),a M. Vuković (Zadrugar ) Crveni kartona nije bilo.

Igrač utakmice Goran Milanović (ŽAK)

ŽAK : Carić, Savić, Konjović, Major, Sazdanić, Veselinović(Munižaba),Tubić, Vidaković(Terzija),Rančić, Milanović i Čuljak (Kovačević). ZADRUGAR : Ignjatović, M. Vuković, Stanisavljavić,Pajić,Miladinović, D:Vuković, Ćosić, Stanković, Branković,(Živkov), Jovanović i Hardi.

Na snimcima Goran Milanović strelac jedinog gola. Radost domaćih fudbalera posle postignutog gola i akcije pred golom gostiju iz Miletića. 


8 .kolo PFL Sombor
Kordun 4 : 2 Stanišić
Borac 2 : 0 Hajduk
Omladinac (D) 2 : 1 Kula
BSK 1 : 3 Graničar
Sloga 0 : 0 Mladost APA
ŽAK 1 : 0 Zadrugar
OFK Odžaci 3 : 0 Polet
Omladinac (B) 2 : 0 Crvenka
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost APA 8 7 1 0 22
2 OFK Odžaci 8 7 0 1 21
3 ŽAK 8 6 1 1 19
4 Omladinac (B) 8 6 1 1 19
5 Zadrugar 8 5 1 2 16
6 Hajduk 8 5 0 3 15
7 Kordun 8 4 0 4 12
8 Polet 8 3 2 3 11
9 Borac 8 3 1 4 10
10 Graničar 8 3 0 5 9
11 Kula 8 2 1 5 7
12 Crvenka 8 2 1 5 7
13 Sloga 8 1 3 4 6
14 Stanišić 8 1 1 6 4
15 Omladinac (D) 8 1 1 6 4
16 BSK 8 1 0 7 3