XS
SM
MD
LG

Izmakli bodovi u Lučanima

Gostovanje u Lučanima nije se posrećilo Inđijcima. Ovoga puta stari rival, Mladost, ostvarila je trijumf uverljivim rezultatom.

Nije sve na terenu izgledalo tako. Imali su inđijski fudbaleri perioda dobre igre kada su diktirali tempo, stvarali šanse ali im se nije posrećilo da postignu pogodak i na taj način tok utakmice i krajnji ishod učine neizvesnijim.

Protekao je susret u žustroj, dinamičnoj i obostrano borbenoj igri. Nisu domaćini olako došli do bodova. Trudili su se svojski izabranici trenera Zorana Govedarice. Na kraju su morali da se pomire sa porazom mada igrom nisu razočarali.

Branimir Kostić izgarao je tokom čitavog susreta. Bio je pokretač akcija svoga tima. Tokom čitavog susreta vodio je bespoštednu borbu sa igračima veznog reda domaćina.Izneo je svoje viđenje događanja na terenu.

„Nismo razočarali igrom. Domaćin je ostvario početnu inicijativu. Nismo se zbunili. Odgovorili smo na adektvatan način. Rano primljen gol donekle je izmenio koncepciju naše igre. Nismo se obeshrabrili. Igrali smo borbeno,požrtvovano, taktički disciplinovano. Domaćin je dokazao da s razlogom drži vrh tabele. Imaju Lučanci u svojim redovima zaista vrsne pojedince. Umešno vođeni sa klupe opasno su atakovali. Tom i takvom protivniku odlučno smo se suprotstavljali. Imali smo periode vrlo dobre igre kada smo primoravali igrače Mladosti da se brane. Stvorili smo nekoliko vrlo izgledih prilika koje na žalost nisu iskorišćene. Kad smo bili na putu da stignemo do izjednačenja usledio je drugi pogodak, primljen iz slobodnog udarca. Ovo je završnicu susreta učinilo sasvim drugojačijim. Ne bi se sve zasigurno odvijalo ovako da smo imali malo više koncentracije u završnici. Nije nam ni sreća bila naklonjena pa je susret dobio ovakav epilog. Ostaje nam da se sa puno više angažovanja okrenemo nastavku prvenstvene trke. Ciklus od naredna četiri susreta donosi vrlo ozbiljna iskušenja“.

Nailazi utakmica protiv Borca?

„Klub u čijim redovima sam proveo prethodnu sezonu ima u ovoj takmičarskoj godini veoma ozbiljne ambicije po pitanju plasmana u viši rang, superligaško takmičenje. Imali su u prethodnom kolu neplanirani kiks. Poraz na domaćem terenu u nadmetanju sa novajlijom u Ligi, Slogom, pokušaće da nadomeste na gostovanju. Neće biti ni malo lako. Očekujem teško i neizvesno nadmetanje ali i naš ozbiljan napor da se povoljnim rezultatom vratimo u uobičajeni ritam. Pobudiće ovaj susret poprilično interesovanje, kao i uvek kada Čačani gostuju u Inđiji. Nastojaćemo da se na odgovarajući način suprotstavimo jednom od najkvalitetnijih sastava i najozbiljnijem aspirantu za najviši plasman“ naglasio je Branimir Kostić.

Bodovni bilans prvog takmičarskog ciklusa ni izbliza ne zadovoljava ambicije Inđijaca. Pet bodova iz četiri utakmice. Dva remija na domaćem terenu, pobeda u Smederevu i poraz protiv Mladosti u Lučanima nisu ono što osigurava miran nastavak takmičenja.

U samoj završnici prelaznog roka pristigla su četiri značajna pojačanja. Rodoljub Marjanović, bivši igrač kulskog Hajduka, Rada i OFK Beograda, u poslednjoj sezoni član Čelika iz Nikšića. Radi se o iskusnom napadaču čije bogato iskustvo će zasigurno doprineti poboljšanju efkasnosti igre napadačkog reda.

Tu je potom Milorad Resanović, negdašnji član kulskog Hajduka i Radničkog iz Sombora. Poslednju sezonu proveo je u Uzbekistanu. Igra na poziciji takozvanog centralnog veznog igrača, na kojoj se do sada osećao deficit.

Pristupio je i Stefan Tomić,napadač, doskorašnji zrenjaninskog Banata. Poslednja akvizicija bio je Miroslav Milutinović. Iskusni desni bek, bivši član kulskog Hajduka, već je bio među Inđijcima.

Pre dve sezone uspešno je nastupao. Radi se o pouzdanom defanzivcu čije veliko iskustvo će biti od neprocenjivog značaja.

Trener Govedarica imaće sada širi izbor kvalitetnih rešenja za svako mesto u timu što uskoro treba da se odrazi i na rezultate prvoligaša iz sremske ravnice.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31