XS
SM
MD
LG
28.07.2013 Vinko Janković

Bratstvo iz Prigrevice pobednik XIII memorijala "Miloš Mijatović - Miša"

Prigrevačko "Bratstvo" trinaesti je pobednik tradicionalnog memorijalnog turnira "Miloš Mijatović -Miša" koji je odigran u Somboru na igralištu kraj železniičke pruge u organizaciji FK ŽAK. Ovogodišnji memorijal protekao je u znaku tri odigrane utakmice  u kojima su učestvovale tri generacije fudbalera somborskih železničara.Tako je programom ovogodišnjeg memorijala,najpre odigrana utakmica pionira dve selekcije  ovoga kluba, a igrale su između sebe, zatim druga utakmica ,gde su se sastali veterani domaćeg ŽAK-a i rastinskih ekipa Poleta i Solunca i na kraju, seniori ŽAK-a i Bratstva iz Prigrevice, odigrali su glavni meč dana.

Među veteranima somborskih železničara i rastinskih ekipa bilo je mnogo igrača koji su igrali sa pokojnim Mišom dok je on nosio dres somborskih železničara, a današnji njihov susret završen je pobedom gostiju iz Rastine rezultatom  2:3,( nakon preokreta, od 2:0 na 2:3 ).Domačini su vodili u prvom poluvremenu golovima Dragića i Mlađe Vukovića, a u nastavku  su gosti golovima Karasa,Skrobonje i Šorgića došli do pobede.Za domaćine su danas igrali Prostran,Aca Vuković,Gunić,Videkanić,Marjanac,Krsmanović,Strunjaš,Anđelković, Trbojević,M. Vuković,Dragić,Cimeša, Grubješić, Prečanica i Pap. Za ekipu iz Rastine su nastupili : N.Elez,Bubanja, Trkulja, Dedić,Lalić, Ž. Trbojević,Vukobratović,Mandić,Skrobonja,Mijatović,Šorgić i Karas. Utakmicu je sudio Ćalić iz Sombora,a pomagali su mu Bečanović i Mijatović takođe iz Sombora.
U glavnoj utakmici memorijala  sastali su se seniorski timovi ŽAK-a i Bratstva iz Prigrevice a na kraju su slavili gosti ,rezultatom 2:0.Ova utakmica nije u potpunosti ispunila očekivanja oko stotinjak navijača  koji su došli na delu videti dva kluba koja su u minulom prvenstvu promenila stepen takmičenja,popevši se za jedan više,ŽAK iz Međuopštinske u Područnu,a Bratstvo iz Područne u Vojvođansku Zapad. Možda među razlozima za slabiju partiju stoji podatak da je kalendar odigravanja prijateljskih utakmica veoma gust, te da su noge "olovne" na ovako visokoj temperaturi. Obojica trenera promenila su gotovo cele prve postave, pa su šansu, da zaigraju dobili svi igrači na koje se računa. Za ŽAK su nastupili : Carić,Radusin, Milanović,Veselinović, Sazdanić, Šušilović, Janjić.Terzija,Tubić, Pustajić Mijatović, Kozlina,Halas,Savić,Starčević,Kovačević,Rančić,Vranić,Đukanović i Mazinjanin. Kod ekipe Bratstva su igrali : Šarić Knežević,Vladetić,Marin,Bogunović,Ćuća,Furtula,Basarić,Vuković,Banić, Paunović,,Jakovljvić,Radojčić,N. Rakić, D. Rakić,Griva,Agbaba,Gagić,Ožegović i Mandarić.Golove su postigli : Furtula u 18 i Bogunović u 57. minutu , a žute kartone su dobili  Pustajić kod domaćih i Ćuća kod gostiju. Utakmicu je sudio Mijatović , a njemu su pomagali Ćalić i Bečanović,sva trojica iz Sombora. Po završetku utakmice , presednik FK ŽAK, Dragan Maksimović, Giga je predao pehar pobedničkoj ekipi, a takođe peharom je nagrađen najbolji pojedinac memorijala,Strahinja Furtula iz ekipe Bratstva.Trećim poluvremenom, u jednom somborskom ugostiteljskom objektu, uz evociranje uspomena na pokojnog Mišu , i druženjem uz večeru i hladna osveženja, završen je trinaesti memorijal "Miloš Mijatović -Miša"

Na snimcima : Pobednička ekipa Bratstvo iz Prigrevice, Strahinja Furtula, najbolji igrač XIII memorijala  i pogodak istoga u 18. minuti utakmice sa domaćinima