XS
SM
MD
LG
17.07.2013 Ž. Radivojević

Donji Srem – Baku 4:1 prekid u 88. minutu

Utakmica u austrijskom Filahu prekinut je u 88. minutu, pošto je Rauf Alijev najpre odgurnuo Milašinovića, a potom i sudiju Manfreda Krsnicu, nakon čega je utakmica prekinuta. Bilo je vatre i u prvom poluvremenu: zbog prigovora u svlačionicu (s pravom zamene) poslat je Šolić, a onda je bez posledica Ristović oštro faulirao i nagazio Aškovskog.

Izabranici Ljubomira Ristovskog su poveli u 8. minutu golom Krunića, kojeg je odlično proigrao Bukorac. U 27. minutu bilo je već 2:0: slobodan udarac izveo je Aškovski (a ko bi drugi!), Bukorac prihvata odbijenu loptu i majstorski cilja nezaštićeni deo gola. Sanmo minut kasnije divna prilika za Donji Srem: Damnjanović je omogućio Kruniću da se nadje „oči u oči“ sa Nuredovskim. Na žalost, ovog puta realizacija je zakazala. U 31. minutu Aškovski iz slobodnog udarca pogadja stativu gola vedć matiranog makedonskog čuvara mreže.

U nastavku utakmice nešto slabiji ritam. Inter smanjuje prednost u 71. minutu golom Ismailova sa „bele tačke“, nakon prekršaja Govedarice u svom kaznenom prostoru. Par minuta kasnije Goveradica se „iskupio“: odlično proigrava Kuzmanovića, koji je nepropisno zaustavljen pred golom Intera. Iskusni Janković penal „pretvara“ u gol. Konačno, Marčeta u 76. minutu na najbolji način završava akciju, odn. proigravanje Stojanovića. Zaslužena pobeda Donjeg Srema protiv Bakua, kojeg trenira Milinko Pantić.

Filah – Strelci: 1:0 Krunić u 8, 2:0 Bukorac u 27, 2:1 Ismailov u 71. (penal) 3:1 Janković u 75. (penal), 4:1 Marčeta u 76. minutu. Sudija: M. Krasnica (Austrija).

DONJI SREM: Belić, Božović, Prljević, Lakić Pešić, Čordašić, Aškovski, Bukorac, Zec, Krunić, Damnjanović, Lukić. Igrali su još: Živković, Ilić, Lakićević, Kuzmanović, Novaković, Milašinović, Stojanović, Košutić, Janković, Marčeta i Govedarica.

BAKU: Nuredinovski, Česnauskas, Askerov, Trauner, Nabijev, Abdulajev, Lukas, Ismailov, Kolonas, Šolić, Pena. Igrali su još: Žunior, R. Alijev, E. Alijev, Alekserov i Gulijev.