XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
53%
6%
41%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


7
Proleter
10
8
Metalac (GM)
10
9
Bežanija
10
 
1
Mladost (L)
16
2
Sloga (PM)
13
 
3
Sloga (K)
13
Sindjelić
Partizan (BG)
BSK Borča
Teleoptik
Jedinstvo Putevi
Jedinstvo Putevi
Proleter
Sloga (K)
Borac
Mladost (L)
IzveŔtaj utakmice

Kroz igru do pobede

07.10.2013 Djordje Djeric

Svi koji su odlučili da prohladno subotnje veče provedu na stadionu kraj Despotovice nisu pogrešili. Viđen je dinamičan meč između dve dobre ekipe, začinjen sa četiri gola. U okviru 8.kola Prve lige Srbije, Metalac – Sloga (PM) 3:1. Milanovčani su želeli do rezultata preko prevlasti na sredini terena. Jedan pogled na sastav tima, za koji se opredelio trener Slavenko Kuzeljević, bio je dovoljan kako bi se doneo takav zaključak.

Vezni red sa kapitenom Lukovićem, kao zadnjim veznim, te Panićem i Lukićem ispred njega, uz podršku po krilima Stanića i Mladenovića sa isturenim Ćirkovićem – vrlo pokretljiva postava. Metalac je dobro otvorio meč, napravio početni pritisak, ali nije bilo lako probiti čvrst bedem ekipe iz Petrovca na Mlavi. Početni pokušaji sa distance kapitena Lukovića i Stanića nisu bili precizniNa drugoj strani uzvratio je Lepojević, opasan udarac u najavi je izblokiran. Domaći tim je nastavio da plete mrežu oko gola Sloge, u 12. i 14. minutu izveo je dve dobre akcije koje je golman Milinović pravovremenim intervencijama zaustavio.

Gost je čekao svoju priliku iz kontranapada i ona je došla u 25.minutu. Lepo je otvorio prostor Tufegdžić, ušao u kazneni prostor i šutirao pored gola. Pritisak naše ekipe urodio je plodom u 31.minutu. Stanić je napravio lucidni dribling po desnoj strani i odlično centrirao na „trepavicu“ Paniću, koji je loptu zakucao u mrežu – 1:0. Samo tri minuta kasnije ponovo se zatresla mreža, ali na suprotnoj strani. Prekid s leve strane izveo je Stojanović, nakon velike gužve u petercu domaćih, najbolje se snašao Planić i smestio loptu iza leđa Đogatovića – 1:1. Primljeni pogodak nije uzdrmao Milanovčane, a potvrda ove tvrdnje videla se već u sledećem napadu. Joksimović je idealno centrirao s leve strane, vrlo razigrani Stanić se našao na drugoj stativi i prosledio loptu u suprotni ugao. Sjajan potez mladog Smederevca za novo vođstvo – 2:1. Do kraja poluvremena nekoliko uzbuđenja pred oba gola. Prvo je Tufegdžić u 40.minutu iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola, da bi dva minuta kasnije domaći fudbaleri izveli dobar napad, posle prodora po desnoj strani, Ćirković se našao u ulozi asistenta a Mladenović sa linije penala gađao tik pored stative. Stopostotnu šansu najbolji strelac Sloge Apija propustio je u 43.minutu. Prihvatio je dubinsku loptu, oslobodio se svojih čuvara, izašao sam ispred golmana Đogatovića, ciljao desni donji ugao i promašio.

Prvo poluvreme zaključio je udarac Lukića, ali bez veće opasnosti po gol Milinovića. Nastavak utakmice krenuo je inicijativom domaćih fudbalera i u tom periodu beležimo dva dobra pokušaja prvo kapitena Lukovića a zatim Mladenovića. Dominaciju Metalac kruniše trećim golom u 57.minutu. Bila je to sjajna akcija, posle razmenjenog duplog pasa, u kaznenom prostoru, Ćirkovića i Panića, ovaj drugi je „lukavo“ asistirao za usamljenog Lukića koji sa 12 -13m šalje loptu tamo gde joj je i mesto – 3:1. Prvi gol našeg veziste ove sezone. Sloga se nije predavala, i već u sledećem napadu Đogatović je odbranio dva neugodna udarca, šutirali su prvo Čukić a potom i Stojanović. U 61. minutu tražili su domaći fudbaleri jedanaesterac. Ćirković je pao u kaznenom prostoru posle duela sa štoperom gostiju. Napadač Milanovčana je smatrao da je fauliran, sudija Labus očito nije. Kako je utakmica odmicala tako su se igrači Metalca sve više odlučivali na udarce iz daljine, pa je Ćirković, u 70. minutu, stavio na muke Milinovića, međutim, golman Sloge je odlično reagovao i izbacio loptu u korner. Finiš je bio rezervisan za još dva promašaja gostiju, prvo Apije, čiji udarac je zaustavio Đogatović, a kasnije i Stojanovića, posle čijeg šuta je lopta završila u gol autu. Zaslužena pobeda Metalca, upisana nova tri boda za povratak na pobednički kurs.

Slavenko Kuzeljević, šef stručnog štaba Metalca, nije krio zadovoljstvo posle trijumfa: - Prisustvovali smo dobroj utakmici za prvoligaške prilike. U samoj najavi, istakao sam da nas čeka protivnik koji traži maksimalnu koncentraciju svih 90 minuta, gde jedna greška može skupo da košta. U prvom delu igre napravili smo ih nekoliko, posebno posle vodećeg gola, iz jedne dobre pozicije dozvolimo sebi da primimo jeftin gol. Protivnik je stvarao šanse, lomila se utakmica u tim trenucima i na našu sreću prvi smo došli do drugog gola. U nastavku su igrači sjajno reagovali na sugestije u poluvremenu, i posle lepe akcije postigli smo treći koji nas je odveo do pobede. Čestitam ekipi Sloge jer su pokazali da su osveženje za ovu ligu, i siguran sam da niko neće lako dolaziti do bodova protiv njih. Nama ostaje da popravimo igru, da pokušamo da osvojimo što veći broj bodova u preostalih sedam kola kako bi ostali u vrhu tabele. Igrači koji su danas dobili šansu, pokazali su da je vreme pred njima i da jedino treba strpljenja.

Stadion: „Metalac“. Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Branko Labus (Novi Sad) Strelci: Panić u 31. Stanić u 35. i Lukić u 57.minutu za Metalac, Planić u 34. minutu za Slogu (PM) Žuti kartoni: Luković, Vlašić (Met), Čukić, Popović (SPM).

Metalac: Äogatović, Kosić, Vlašić, Luković (c), Panić, Gojak, Lukić (od 85. LišÄević), Joksimović, Stanić (od 62. Antelj), Ćirković, Mladenović (od 75. B.Živković). Tr: Kuzeljević

Sloga (PM): Milinović, Popović, Tufegdžić (od 65. Rakićević), Stević (c), Stojaković (od 46. Mišić), Stojanović, Apija, Planić, Antanasijević, Lepojević, Čukić (od 58. Stanisavljević). Tr: Vanić

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Metalac (GM) Sloga (PM)
Međusobne utakmice
2014-2015
15.04
15:30
Sloga (PM)
Metalac (GM)
2
0
30.09
18:00
Metalac (GM)
Sloga (PM)
2
0

2013-2014
16.04
16:00
Sloga (PM)
Metalac (GM)
0
0
05.10
18:30
Metalac (GM)
Sloga (PM)
3
1

Uporedni rezultati

Metalac (GM)
 
Sloga (PM)
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
2 (2) Broj pobeda 1 (1)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
1 (0) Broj poraza 2 (0)
5 (5) Dati poeni 3 (2)
3 (1) Primljeni poeni 5 (0)
+2 (+4) gol razlika na utakmicama -2 (+2)
50% (100%) UspeŔnost 25% (50%)
Nema rezultata