XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Jagodinci osigurali izlazak na evropsku scenu

26.05.2014 fkjagodina.org.rs

Jagodina je u pretposlednjem 29. kolu Superlige Srbije igrala kod kuće protiv ivanjičkog Javora nereÅ”eno 1:1 i obezbedila treće mesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ā ā€œJavoruā€ mesto u Jelen superligi nesigurno. Golove postigli Milan Đurić (Jagodina) i Marko Docić (Javor).

- Sigurno da je najbitnije od svega da je ova ekipa uspela da obezbedi željeno treće mesto. Ostvarili smo cilj, Å”to govori da se u klubu radi sistematski i kvalitetno. Čestitam svima u klubu, najviÅ”e igračima koji su dokazali da su najbolji u Srbiji posle Zvezde i Partizana, ovo je zajednički uspeh, izjavio je Dodić posle utakmice.

ā€œBila nam je želja da to i potvrdimo i da kruniÅ”emo uspeÅ”nu sezonu jer je Evropa bila cilj i pre početka sezone. U Kupu smo doÅ”li do finala, nismo uspeli da odbranimo trofej, ali ovo treće mesto je najbolji melem na tu ranu", rekao je Å”ef Stručnog Å”taba Jagodine.

On je ekipi Javora poželeo da pobedi u poslednjem kolu i da razvojem situacija na drugim utakmicama uspe, makar i kroz baraž, da ostane u ovoj ligi.

ā€œIvanjica zaslužuje superligaÅ”a, znam iz svog iskustva da je to idealna sredina za afirmaciju i igrača i trenera i ja im to, ne iz kurtoazije, već iz srca želim. Nažalost, fudbal je surov, a moja radost zbog naÅ”eg uspeha ne može da bude tolika kad znam da moj klub koga sam vodio u proÅ”loj sezoni se i dalje bori", ispričao je Dodić, poručivÅ”i da će Jagodina i poslednje kole odigrati najbolje Å”to može.

Slavenko Kuzeljević, trener Javora, istakao je kako smatra da je pauza ostavila traga i na jednoj i na drugoj ekipi.

ā€œBilo je evidentno da smo sporo uÅ”li u meč, da smo imali mnogo problema sa protokom lopte, da smo pravili nedopustive greÅ”ke, a sigurno je uticao i kvalitet protivnika, vreme i pritisak sa kojim se borimo evo već desetak kola. Nama ostaje žal jer sa ovim bodom nismo ispunili naÅ” osnovni cilj, ali joÅ” uvek neke nade postoje, ostaje nam da eventualno razvojem situacije u zadnjem kolu pokuÅ”amo da izbegnemo direktno ispadanje", rekao je Kuzeljević.

U poslednjem 30. kolu Superlige Jagodina u sredu gostuje kragujevačkom Radničkom, dok Javor dočekuje kruŔevački Napredak.

Fudbal Fudbal Jelen Super liga Srbije Jagodina Javor Matis
Nema rezultata