XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
40%
34%
26%
Tipovanja
1
X
2
0
0
1
Utakmica tipovana 1 puta

 
12
GFK Sloboda
8
13
Radnički (NB)
6
14
Metalac
6
14
Metalac
6
 
15
RFK Novi Sad 1921
5
 
16
Mladost GAT
3
RFK Novi Sad 1921
Inđija Toyo Tires
Čukarički
Jedinstvo (Ub)
Metalac
Radnički (SM)
Kolubara
Mačva
Tekstilac
OFK Beograd
Izveštaj utakmice
Radničkom pripao samo bod protiv vrlo dobrih Gatovaca

Detalj sa jedne od utakmica kraj studenjaka - foto: H.D.Vujanović

Posle RFK Novog Sada još jedan klub iz glavnog grada naše severne pokrajine gostuje kraj studenjaka. Nakon pobede u prethodnoj utakmici fudbaleri Radničkog u dobrom raspoloženju dočekuju Mladost GAT.
Gosti iz Novog Sada su prihvatili otvorenu igru, lopta se brzo prenosi sa jedne na drugu polovinu terena. Tekao je 14. minut kada domaći tim stiže do prednosti, lepu akciju Nuredinija i Simčevića pogotkom je krunisao ruski internacionalac Krapuhin. Mladost je brzo uzvratila, Abadžija u 20. minutu iz blizine šalje loptu kraj nemoćnog Radojičića za 1:1.

Sadržajnije igraju gosti, a Čečarić u 28. minutu ozbiljno preti udarcem sa 13-14 metara, lopta je prohujala nekih metar od stative. Novosađani do rezultatskog preokreta stižu u 32. minutu, strelac je nakon solo prodora bio Živković. Radnički posle primljenog drugog pogotka počinje da igra konkretnije, a idealne prilike za izjednačenje propuštaju da realizuju u smiraj prvog poluvremena. Dva minuta pre kraja Pešukić je udarcem sa ivice kaznenog prostora tražio ćoše, Elesin kratko odbija loptu, na nju je natrčao Matejević i poslao je pored gola. U prvom minutu nadoknade, nakon udarca iz ugla, Simčević je šutirao glavom sa 6 metara, ali lopta ponovo nije htela u gol. 

Gosti i u nastavku igraju otvoreno i pored vođstva, a Vukčević u 50. minutu ne koristi centaršut Kerkeza, sa 7 metara šutira pravo u naručje Radojičića. Dinamično se igra i pored obilnih padavina, dva minuta kasnije Lukić na drugoj strani ne koristi dobru priliku za izjednačenje.

To je ipak uspeo da uradi Pešukić u 62. minutu, šut sa oko 20 metara bio je neodbranjiv za golmana gostiju. Pešukić je potom u 71. minutu mogao da preokrene rezultat u korist Novobeograđana, ali je njegov udarac glavom sa desetak metara završio u rukama Elesina. Radnički svim silama teži da dođe do tri boda, prvo Đokić u 83. munutu pogađa stativu, a minut kasnije Aderonmu, iako izlazi sam pred gol, ne uspeva da savlada Elesina koji mu je ušao u šut. Umalo promašaji nisu došli na naplatu minut pre kraja regularnog dela utakmice, samo da je Kokanović bio malo precizniji sa 12 metara udaljenosti.
Na kraju obe ekipe mogu biti zadovoljne nerešenim ishodom, a treba istaći i dobru arbitražu sudijske trojke na čelu sa Nikolom Đorđevićem. Prvenstvo se nastavlja za vikend kada Radnički gostuje Grafičaru, dok Gatovci putuju do obližnje Inđije. 

RADNIČKI (NB) - MLADOST GAT 2:2 (1:2)

STADION: FK Radnički. GLEDALACA: 80. GL.SUDIJA: Đorđević Nikola. POM.SUDIJE: Novaković Ilija i Jeremić Stefan. STRELCI: Krapuhin 14. i Pešukić 62.min (Radnički NB), Abadžija 20. i Živković 32.min (Mladost GAT). ŽUTI KARTONI: Nuredini, Matejević i Škorić (Radnički NB), Bjeloš, Elesin i Pavlica (Mladost GAT).
RADNIČKI (NB): Radojičić, Nedeljković (Krivokapić), Matejević, Pešukić, Nuredini (Kukolj), Škorić, Pešić, Lukić (Knežević), Đokić (Ćurčić), Krapuhin (Aderonmu), Simčević.
MLADOST GAT: Elesin, N.Ilić, Kerkez, Bjeloš, Vukčević (Pavlica), Jezdović, Živković (F.Ilić), Balabanović (Jokić), Abadžija (Kokanović), Bugarin, Čečarić (Vujaklija).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije Radnički (NB) Mladost GAT
Međusobne utakmice
2023-2024
11.03
14:00
Mladost GAT
Radnički (NB)
0
1
21.11
13:00
Radnički (NB)
Mladost GAT
2
2

Uporedni rezultati

Radnički (NB)
 
Mladost GAT
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (0) Broj pobeda 0 (0)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (1)
3 (2) Dati poeni 2 (0)
2 (2) Primljeni poeni 3 (1)
+1 (0) gol razlika na utakmicama -1 (-1)
50% (0%) Uspešnost 0% (0%)