XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
32%
17%
51%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


10
Bežanija
7
11
Smederevo
7
12
Teleoptik
6
7
Timok
8
8
Dolina
8
9
Proleter
7
Čukarički
Teleoptik
Radnik
Timok
Bežanija
Radnik
Timok
Bežanija
Inđija
Sloga (PM)
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
U režiji sudije Anđelkovića

Smederevo - Dolina 3:1. Pobeda bivšeg superligaša protiv novajlije u ligi, ništa neobično. Utakmica  dinamična, borbena, korektna, četiri viđena gola i još toliko izrazitih prilika sa obe strane tako da je malobrojna publika mogla da uživa u lepoj fudbalskoj predstavi. To što je kiša pokvarila još lepši sportski doživljaj kriva je majka priroda. Ali, kada se odigrava utakmica Prve lige Srbije a unapred  zna pobednik , ni majka priroda tu ne može pomoći. Sudijska dvojka u Smederevu niti je bila realna, niti je delila pravdu na očigled domaće i gostujuće publike, tako da je sama sebi ukaljala obraz. Protagonisti svojevrsne blamaže, osim poslušnog Dejana Anđelkovića iz Kruševca i njegovog poslušnika Olivera Petrovića iz Niša, nalaze se u prvim klupama našeg fudbala. Bog…… te vido! Šta je sve dvojac sa kormilarom morao da uradi: suditi penal za domaćina kod rezultata 0: 0,   isključiti gostujućeg igrača sa jednim žutim kartonom i poništiti gol gostima kod rezultata 1: 1, selektivno procenjivati prekršaje i žute kartone, odugovlačiti  igru umesto domaćih igrača, provocirati incident. . . Malo li je? Jedan događaj sa utakmice mogao bi da bude u konkurenciji za najsmešniji video klip. U soptvenoj režiji, prvi pomoćnik Oliver Petrović mahinalno je podigao zastavicu na samoj sredini terena u trenutku kada se odvijao napad gostujuće ekipe u šesnaestercu Smedereva. Sve je zadivio svojom posvećenošću poslom koji se bavi, poslom linijskog sudije. Treći sudija namerno se ne pominje, jer se jedini postideo svojih i tuđih postupaka.

A počelo je sa tri velike prilike za Dolinu. Najpre Nikola Kovačević, zatim Danilo Kovačević i Uroš Momić propustili su priliku da se istaknu. Borbu za loptu između Plavšića i Saše Jovanovića u kaznenom prostoru Doline, sudija je okarakterisao kao nedozvoljen start, pokazao na belu tačku a gostujućem igraču dodelio žuti karton. Prestrogo ili pogrešno sada to više nije bitno? Siguran egzekutor penala bio je Vukašinović. Nakon prvog narednog napada Doline i odlično izvedenog kornera Čižika na prvu stativu, Momić je uspeo da izjednači. Dolina je, posle slobodnog udarca Čižika i odbijene lopte od golmana Glintića, postigla gol, ali je poništen na intervenciju prvog pomoćnika. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, sjajnim šutem iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, Lukić je pogodio levi gornji ugao Matekovog  gola za novo vođstvo Smedereva.

U drugom poluvremenu Smederevo  je imalo dve neiskorišćene prilike za gol. Ranković je na centašut Miljkovića pogodio prečku a šut Vukašinovića sa desetak metara Memović je zaustavio ispred gol crte Doline. Gosti su u nekoliko navrata pripretili golmanu Glintiću, ali neuspešno. Pred kraj utakmice u 88 minutu igre Bulatović je postavio konačan rezultat kada je sa desetak metara, po treći put, savladan Matek.

Sudija Anđelković isklučio je najpre trenera Doline Mileta Tomića zbog prigovora na odluku o isključenju Markovića a u drugom poluvremenu i trenera Smedereva Baneta Smiljanića zbog namernog šutiranja lopte. Ako je prvi imao razloga da protestuje, trener Smedereva je tražio sopstveno isključenje stavljajući time pod zaštitu sudiju i sve njegove pogrešne odluke.

Tridesetak navijača Doline i „Despota“ zaslužuju pohvalu za korektno navijanje tokom cele utakmice.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Smederevo Dolina
Međusobne utakmice
2013-2014
12.04
16:00
Dolina
Smederevo
0
0
28.09
15:30
Smederevo
Dolina
3
1

Uporedni rezultati

Smederevo
 
Dolina
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
3 (3) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 3 (0)
+2 (+2) gol razlika na utakmicama -2 (0)
50% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata