XS
SM
MD
LG

Odigrano pretkolo Kupa Srbije

Rezultati pretkola Kupa Srbije za sezonu 2024-2025 doneli su nekoliko uzbudljivih utakmica i iznenađenja.

Pusta reka - Trepča 1:1 (penalima 3:5)

Utakmica odigrana u Bojniku, završena je rezultatom 1:1 nakon regularnog dela. Pusta reka i Trepča imale su identičan učinak u regularnom delu meča, što je dovelo do penala, gde je Trepča bila uspešnija sa 5:3. Gol za Pustu reku je postigao Dušan Arsić u 35. minutu, a za goste iz Kosovske Mitrovice Mateja Vesković u 40. minuti.

Golove sa penala za Pustu reku su postigli: Predrag Sstojanović, Danijel Stanišić i Aleksandar Stanković, dok je penal u prvoj seriji promašio Aleksandar Jovanović. Precizni sa penala za Trepču su bili: Luko Baščarević, Nemanja Vučić, Alen Selimović, Boško Stefanović i Strahinja Jevtić.

Hajduk (D) - RFK Novi Sad 1921 2:3

Ovaj susret u Divošu završen je pobedom ekipe RFK Novi Sad 1921 sa 2:3. Rezultat na poluvremenu bio je 0:0, ali je u drugom poluvremenu viđeno čak pet golova. Golove za Hajduk su postigli Stefan Cvijić u 53. minutu iz penala i Ivan Tomac u 86. minutu, dok su za ekipu iz Novog Sada golove postigli Nikola Obradović u 73. minutu, Marko Janjić u 77. minutu i Nemanja Vučetić u 84. minutu.

FAP - Metalac 2:1

Utakmica u Priboju donela je radost domaćinima, koji su savladali Metalac rezultatom 2:1. Već u prvom poluvremenu FAP je poveo sa 1:0 golom Marka Otaševića u 21. minutu, prednost domaćih je uvećao Lazar Stajović u 46. minutu, a uprkos naporima Metalca da izjednači i gola Branka Riznića u 50. minutu, rezultatom 2:1 završena je utakmica.

Zemun - Kolubara 3:1

Zemun je ostvario ubedljivu pobedu nad Kolubarom sa 3:1. Gosti su poveli u prvom poluvremenu golom Aleksandra Blagojevića u 31. minutu, ali je Zemun u drugom delu igre preokrenuo rezultat u svoju korist golovima Stoisavljevića u 47. i 67. minutu i Petrovića u  60. minutu i ostvario plasman u 1. kolo Kupa Srbije.

Mladost GAT - Radnički (NB) 1:0

Mladost GAT iz Novog Sada uspela je da savlada Radnički iz Novog Beograda rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postignut je u prvom poluvremenu a strelac je bio Siniša Tanjga u 35, minutu, što je bilo dovoljno za pobedu i plasman u narednu rundu kupa.