XS
SM
MD
LG

Zemun pobedom nad Kolubarom u prvom kolu Kupa Srbije

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Utakmica pretkola Kupa Srbije između Zemuna i Kolubare nije privukla veću pažnju ljubitelja fudbala, bilo je prisutno jedva stotinak gledalaca. Domaći, favoriti u današnjem meču, od samog starta preuzimaju inicijativu, a centarfor Ratković u 6. i 10. minutu biva neprecizan sa poluodstojanja. Gosti se umešno brane i iz kontranapada ugrožavaju gol domaćina. Posle jedne brze tranzicije u 31. minutu Lazarevčani i dolaze do prednosti. Petkoski je protutnjao po boku i odigrao povratnu u peterac, a Aleksandar Blagojević natrčao na loptu i lepu akciju krunisao pogotkom.

Domaći su u 40. minutu mogli do izjednačenja, na centaršut Vićentijevića, nebeskim skokom je odreagovao Ratković i sa 7 metara pogodio prečku, zatim je odbijenu loptu još jednom uputio glavom ka golu, ali je panterskom paradom Prodanović sačuvao svoju mrežu netaknutom. Da gosti imaju sjajnog golmana videlo se i u 44. minutu kada je loptu posle snažnog šuta Bogdanovskog sa desetak metara vrhovima prstiju poslao u korner. Nakon izvedenog udarca iz ugla najviši u skoku bio je "mister promašaj" Ratković i sa 5 metara loptu poslao kraj stative, tako da su Zemunci na odmor otišli sa minusom. 

Posle samo dva minuta igre u nastavku Zemun je stigao do egala. Stoisavljević je sjajno odreagovao na centaršut Bogdanovskog i loptu glavom poslao pod prečku. Bogdanovski je pravio dosta problema odbrani gostiju, a u 59. minutu je namestio lepu šansu Ratkoviću, koji ponovo nije dovoljno skoncentrisan i njegov šut završava pravo u naručju Prodanovića. Golman gostiju je ipak kapitulirao minut kasnije, Petrović je prizemnim udarcem sa 14 metara loptu smestio u donji levi ugao i preokrenuo rezultat u korist Zemuna.

Raspad igre gostiju zeleno-plavi koriste da postignu i treći pogodak, nakon udarca iz ugla Stoisavljević u 67. minutu postiže svoj drugi pogodak. Potom nastupa malo opuštanje u redovima Zemuna i neozbiljnost u zadnjoj liniji, kada Petrović u 73. minutu ruši Nikolu Ristovskog i to je penal za Kolubaru. Da igrač nad kojim je napravljen prekršaj ne treba da izvodi jedanaesterac nepisano je pravilo, a u to smo se uverili i danas kada je Ganić zaustavio šut polutke gostiju. 

Rezultat je na kraju glasio 3:1, u 1/16 finala Kupa koje se igra 30. oktobra zasluženo se plasirao Zemun pokazavši da je dosta kvalitetnija ekipa.

ZEMUN - KOLUBARA 3:1 (0:1)

STADION: Gradski stadion. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Božović Nikola. POM.SUDIJE: Bratić Nemanja i Obrenić Nenad. STRELCI: Stoisavljević 47. i 67. i Petrović 60.min (Zemun), A.Blagojević 31.min (Kolubara). ŽUTI KARTONI: Panić (Zemun), L.Ristovski i Marinković (Kolubara). 

ZEMUN: Ganić, Jovanović, Vukićević, Ratković (Sajčić), Đorđević (Tabaković), Vićentijević, Petrović, Bacanović (Stoisavljević), Parađina (Mijailović), Panić, Bogdanovski (Popović). 

KOLUBARA: Prodanović, Marinković, Đurđević, I.Stojanović (L.Ristovski), S.Blagojević (L.Lazarević), Ne.Stojanović (Obradović), A.Blagojević (Radojičić), N.Ristovski, A.Lazarević (Ni.Stojanović), Miljković, Petkoski.