XS
SM
MD
LG
01.05.2022 Aleksandra Stojković

Veliki bod za Zmajeve!

Hrabra i požrtvovana igra Voždovca odnela je veliki bod sa sobom iz utakmice sa direktnim konkurentom za 4. mesto, ekipom TSC Bačka Topola!

Semafor je na kraju pokazao 1:1 (0:0) što su ove dve ekipe prikazanom igrom i zaslužile.

Oslabljeni neigranjem standardnog štopera zbog broja žutih kartona i sa evidentnom odgovornošću koju je nosila ova utakmica, Zmajevi su bili čak i nadomak preokreta iako do prvog gola na utakmici situacija nije izgledala tako. 

Maestralni Miloš Krunić sprečio je dve sigurne prilike i time nadomestio određene defanzivne propuste. Sa druge strane mladi Miloš Pantović drugu utakmicu za redom postiže pogodak iz ne tako sjajne partije čime pokazuje odlike velikih napadača i izrasta u sjajnog fudbalera.

Aleksandar Linta, šef struke Zmajeva, nije krio zadovoljstvo najviše zbog požrtvovanosti koju su njegovi igrači prikazali. 

”Zahvalan sam kolegi Žarku Lazetiću i ekipi TSC Bačka Topola na sjajnom gostoprimstvu i fer i korektnoj igri. Oba tima su u utakmicu ušla sa idejom da je završe pobedom i duel je bio otvoren do poslednjeg minuta. Posle izjednačenja moji igrači su pokušavali da postignu i taj drugi pogodak. Nismo u tome uspeli, ali sam zadovoljan ovim bodom. Bilo je trenutaka u igri kada smo se malo mučili. Posle postignutog gola počeli smo da prikazujemo prepoznatljivu igru kakvu smo trebali da prikažemo čitavu utakmicu ili barem veći deo. Međutim, kvalitet i jačina protivnika vas u tim stvarima onemogućuje, ali želja kod mojih igrača nije bila upitna.”

Voždovac je bodom iz ove utakmice ostao u igri sa izlazak na evropsku scenu sa tri boda prednosti u odnosu na današnjeg protivnika i bodom ispred ekipe Radničkog iz Niša koji ima utakmicu manje.

Značaj utakmice neminovno se odrazio na Zmajeve te su prvih 10 minuta obeležile defanzivne reakcije. Prvo je Damjanović sjajno sprečio gotovo sigurnu šansu za gol ekipe TSC, da bi potom Milović rešavao opasnost po gol.

Krunić je do 15. minuta imao nekoliko intervencija koje su rezultat držale u egalu. 

U napadu je bila vidljiva želja za prepoznatljivim visokim presingom Voždovca, ali je odbrana domaćih bila na visini zadatka u sprečavanju krilnih napadača da budu opasniji. Već u 16. minutu uspeo je Ćirković da se odupre Vargi koji ga nije puštao i da ga fintom glavom pretrči i obezbedi ulaz u kazneni prostor, ali je njegov šut bio nedovoljno jak i i išao pravo u golmana Filipovića.

Ponovo je Ćirković bio u centru pažnje. Prodor po levoj strani sprečen je prekršajem, ali je prekid koji je izveo Purtić bio nedovoljno opasan po gol. Od 20. minuta vidđena je nešto prepoznatljivija igra Zmajeva. 

Obećavajući napad u više navrata imala je ekipa Bačke Topole u 26. minutu. Posle druge intervencije Purtića TSC je uputio izuzetno opasan šut, ali je lopta bila previše brza za igrače koji su bili u naletu na Krunićev gol po levoj strani te je lopta završila pored gola.

Usledila je kontra Zmajeva sa druge strane. Pantović je bio u izuzetnoj prilici, uspeo je pored dvojice defanzivaca da uputi šut, ali Filipovića nije uspelo da dekoncentriše ni to što je izblokiran šut promenio putanju.

Najbolju priliku da povede u 34. minutu utakmice imao je Voždovac! Povukli su Zmajevi po desnoj strani preko Lasickasa koji je na kratko izgubio loptu, ali su saigrači ispratili napad te je Hajdin od odbijene lopte sa leve strane ubacio loptu u kazneni prostor. Ćirković i Pantović koji su bili najbliže golmanu imali su priliku da zatresu mrežu, ali je da se upiše u strelce najbliži bio Milojević. Njegov šut ipak je završio pravo u rukama Nenada Filipovića.

Prvu javnu opomenu na utakmici dobio je Đurišić posle nedozvoljenog starta na sredini terena. Na pauzu se otišlo bez golova i sudijske nadoknade.

Nastavak igre doneo je najbolju intervenciju na utakmici! Miloš Krunić sprečio je stopostotnu šansu Juga Stanojeva koji je između dva odbrambena igrača Voždovca uputio direktan šut sa ivice šesnaesterca, ali je čuvar mreže Zmajeva bio izvanredan.

Dvostruka izmena u redovima Voždovca u 66. minutu. Purtića i Milojevića zamenili su Ajdinović i Novaković.

Od 70. minuta ekipa TSC povela je rezultatom 1:0! Stefan Vukić poslao je precizan i neodbranjiv šut u gornji desni ugao. Miloš Krunić uspešno je intervenisao prilikom udarca koji je prethodio ovom, ali je odbrana nedovoljno dobro odreagovala i omogućila da stameni napadač plasira loptu u gol Zmajeva.

U sledećem napdu Voždovac je imao priliku da poravna rezultat, ali je lopta koju je uputio Mijailović otišla pored stative pre nego je iko imao priliku da naleti na nju i smesti je u gol.

Prilikom nove dvostruke izmene u 75. minutu Aleksandar Linta uveo je Mašovića i Keitu umesto Mijailovića i Đurišića

Rezervista Mašović uputio je udarac iz ugla u 78. minutu gde je na odbijenu loptu naleteo Ćirković ali je put iako snažan završio tik iznad gola.

Ponovo je Miloš Krunić bio u centru pažnje s obzirom da je izvanrednom intervencijom sprečio da ekipa TSC uveća prednost nakon šuta Ifeta Đakovca kada je loptu suprotnom rukom izbacio u korner.

1:1! Miloš Pantović fenomenalno je odreagovao u 73. minutu na pas glavom Sekou Keite i poslao loptu iza leđa golmana domaćih sa sredine kaznenog prostora. 

Posle izjednačenja uvukla se nervoza u redove domaćina, dok su se Zmajevi energetski podigli i bili nadomak prilike i za preokret. 

Ipak, do kraja utakmice rezultat je ostao nepromenjen i Voždovac se kući vraća sa velikim bodom u džepu. Voždovac do kraja prvenstva očekuje izuzetno težak raspored i utakmice protiv prve tri ekipe na tabeli, od čega već prva gradski derbi na Banovom Brdu.


Vojvodina 0 : 3 Crvena zvezda
Čukarički 0 : 0 Radnički (N)
Napredak 0 : 3 Partizan
TSC 1 : 1 Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 34 29 4 1 91
2 Partizan 34 28 5 1 89
3 Čukarički 34 14 13 7 55
4 Voždovac 34 13 9 12 48
5 Radnički (N) 34 11 15 8 48
6 TSC 34 12 9 13 45
7 Vojvodina 34 12 6 16 42
8 Napredak 34 10 7 17 37