XS
SM
MD
LG

Nova trojka "Brđana"

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanvić

Posle velikog uspeha u Evropi i plasmana u treće kolo Lige Konferencije, momci sa Banovog brda su u trećem kolu Ling Long Super lige dočekali gornjomilanovački Metalac. Nastupili su u dosta izmenjenom sastavu, bez čak šest igrača iz sastava sa utakmice u Azerbejdžanu, koji su odmarali za četvrtak i susret protiv Švedskog Hamarbija.

Na veoma visoku temperaturu, koja je bila oko 38. podeoka, kao da se na početku utakmice bolje adaptirala gostujuća ekipa, prva pripretivši preko brzonogog Cvetkovića. Domaći vrlo brzo uzvraćaju, nakon izvedenog udarca iz ugla u 8. minutu, Tanasijević je uputio lep udarac glavom sa oko 10 metara koji je Savić bravuroznom intervencijom zaustavio. Potom uzbuđenja nije bilo sve do 15. minuta, kada je Krajišnik šutem sa preko 20 metara dobro zagrejao dlanove golmana domaćih Petrovića. 

Uzvratio je Docić na drugoj strani, igrao se 26. minut, lopta je posle njegovog udarca sa oko dvadesetak metara završila kraj stative. Nepun minut kasnije još jednom je Krajišnik oprobao svoj šut, ovaj put bio je neprecizan sa 18 metara, lopta je završila dvadesetak centimetara iznad prečke gola Čukaričkog. Domaći najbolju priliku propuštaju u 41. minutu, prvo je Lukićev šut iz blizine odbranio Savić, na odbijenu loptu je natrčao Jovanović, međutim na metar ispred linije se isprečio Vasiljević i telom zaustavio loptu spasavši svoju mrežu. Igra je veoma sadržajna i dopadljiva, obzirom na vremenske uslove, jedino što nedostaje su golovi. A gol je pao u bukvalnom poslednjem minutu prvog poluvremena kada je posle kornera najviši u skoku bio Jovanović i loptu prosto zakucao u mrežu gostiju sa nekih 5 metara udaljenosti.
Samo tri minuta u nastavku je bilo dovoljno za prvo uzbuđenje. Naime, lopta je posle Savićevog šuta sa ivice kaznenog prostora završila na prečki gostujućeg gola. Isti igrač je bio precizniji u 53. minutu kada je divnom parabolom sa 18 metara loptu poslao pod prečku za 2:0. Konce igre u drugom poluvremenu su vukli domaći igrači, lepom pas igrom od noge do noge osvajali prostor i stvarali šanse. Jednu takvu su propustli da realizuju u 60. minutu, kada prvo Tošić, a potom i Docić bivaju nedovoljno skoncentrisani u odsudnim trenucima. 

Jedini koji je koliko toliko pretio domaćima je bio Krajišnik. U 67. minutu je ponovo oštro šutirao sa ivice kaznenog prostora, zamalo iznad prečke. Uzvratio je Kembel u 69. minutu, Savić je njegov šut sa 16 metara uspeo da zaustavi krajnjim naporom, a samo nekih dvadesetak sekundi kasnije i Drezgićev šut sa desetak metara je završio na njegovim dlanovima, poslavši loptu u korner. Docić je potom lucidno izveo udarac iz ugla pogodivši stativu, ovaj put je sreća bila na strani Metalca.

U jeku napada domaćih, gosti uspevaju da smanje zaostatak, strelac je Šarić u 76. minutu. Posle kornera za goste najbolje se snašao u gužvi i sa 7-8 metara glavom neodbranjivo poslao loptu u gol za 2:1. To je ujedno bio i krajnji rezultat ove veoma zanimljive utakmice. 
Zaslužena pobeda ˝Brđana˝ uz obostrano dobru i kvalitetnu igru, a u četvrtak ih očekuje već pomenuti susret u trećem kolu Lige Konferencije sa Švedskim Hamarbijem. Potom je za vikend u narednom četvrtom kolu Super lige Čukarički gost novajlije Kolubare u Lazarevcu, dok će Metalac na svom bunjištu ugostiti novosadski Proleter. 

ČUKARIČKI - METALAC 2:1 (1:0)

STADION: FK Čukariči. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Simović Novak. POM.SUDIJE: Olajoš Nađ Matija i Radić Petar. STRELCI: Jovanović 45. i Savić 53.min (Čukarički), Šarić 76.min (Metalac). ŽUTI KARTONI: Rogan i Mijailović (Čukarički), Nikolić i Kokir (Metalac).
ČUKARIČKI: Petrović, Rogan (Nikčević), Tošić, Docić, Jovanović (Endiaje), Tanasijević, Mijailović (Kajević), Čolović (Kembel), Drezgić, Savić (Janković), Lukić.
METALAC: Savić, Nikolić, Stojić, Cvetković, Krajišnik, Šarić, Odada (Luković), Vasiljević, Kokir (Đurić), Bačkulja (Fićović), Mlađović.


Mladost 0 : 2 Vojvodina
Spartak ŽK 1 : 3 Crvena zvezda
Napredak 1 : 0 Radnički 1923
Radnik 1 : 1 Radnički (N)
TSC 4 : 0 Kolubara
Čukarički 2 : 1 Metalac
Proleter 2 : 2 Novi Pazar
Partizan 4 : 0 Voždovac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 3 3 0 0 9
2 TSC 3 3 0 0 9
3 Crvena zvezda 3 2 1 0 7
4 Čukarički 3 2 1 0 7
5 Napredak 3 2 0 1 6
6 Radnički 1923 3 2 0 1 6
7 Radnički (N) 3 1 2 0 5
8 Vojvodina 3 1 1 1 4
9 Radnik 3 0 3 0 3
10 Voždovac 3 1 0 2 3
11 Novi Pazar 3 0 2 1 2
12 Spartak ŽK 3 0 1 2 1
13 Metalac 3 0 1 2 1
14 Proleter 3 0 1 2 1
15 Kolubara 3 0 1 2 1
16 Mladost 3 0 0 3 0