XS
SM
MD
LG

Delibašić i Docić: Navijači, ispunite tribine i pomozite nam protiv Azerbejdžanaca

Delibašić i Docić: Navijači, ispunite tribine i pomozite nam protiv Azerbejdžanaca-MarkoDocić-PavleDelibašić

Čukarički će biti prvi srpski klub koji će odigrati meč u Ligi konferencija. Brđani će u sredu od 20 časova na stadionu na Banovom brdu u okviru drugog kola novoformiranog takmičenja ugostiti azerbejdžanski Sumgait. Biće ovo sedmo učešće belo-crnih u Evropi, još u prošlom veku igrali su dva puta u Intertoto Kupu, a potom i u četiri navrata u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Sva četiri puta zaustavljani su u prvoj rundi, pa će sada Brđani imati priliku da se po prvi put u istoriji plasiraju u treće kolo jednog evropskog takmičenja.

- Pred nama su veoma teške utakmice, prvo sutrašnja, a potom i ona u Azerbejdžanu. Rival je veoma disciplinovana ekipa koja se organizovano brani, sa pet igrača u poslednjoj liniji i veoma brzim igračima opasnim u kontrama. Sa nestrpljenjem očekujem da izađemo na teren. Biće nam potrebna podrška sa tribina i zbog toga pozivam sve ljubitelje fudbala da nam daju vetar u leđa sa tribina na našem Banovom brdu – kazao je Marko Docić, kapiten Čukaričkog.

Jedan od najboljih pojedinaca u belo-crnom dresu istakao je da treme sigurno neće biti kad počne utakmica protiv azerbejdžanskog predstavnika.

- Nadam se istorijskom uspehu, a to je plasman u treće kolo. To bi bio jedan od najvećih rezultata u novijoj klupskoj istoriji. Smatram da je prednost što igramo prvu utakmicu kod kuće i ukoliko ostvarimo pozitivan rezultat na svom terenu, može da nam bude neuporedivo lakše u revanšu.

Istakao je Docić da su se svi u klubu potrudili da prikupe što više podataka o prvom rivalu u Evropi.

- Svi smo se pojedinačno raspitivali o adutima i manama rivala. Dobili smo instrukcije od igrača i trenera koji su u Azerbejdžanu, ili imaju iskustva iz tamošnjeg fudbala. Radili smo ovih dana na segmentima koji su nam ukazani.

Pavle Delibašić, predstavnik stručnog štaba Čukaričkog, takođe je najpre pozvao navijače da pomognu njegovoj ekipi u duelu protiv Sumgaita.

- Očekujemo veliku podršku navijača i nadamo se da bismo pred punim tribinama mogli da napravimo korak ka trećem kolu, a ambicije kluba ove sezone su i nešto veće. Pokušaćemo da se plasiramo i u grupnu fazu, ali prvo razmišljamo samo o duelima protiv Sumgaita. Kadrovska situacija u našem timu je odlična, čak smo na slatkim mukama, sobzirom da imamo po dva igrača u konkurenciji za svaku poziciju – kazao je Delibašić, koji je potom pohvalio odluku UEFA da ukine pravilo o prednosti gola u gostima.

- Smatram da je to dobra odluka, omogućava nam da ne moramo da srljamo u prvom susretu, jer nas očekuje i revanš u Azerbejdžanu.

Novinare je zanimalo i da li će, s obzirom na važnost predstojećeg meča, stručni štab Čukaričkog izvesti najiskuniji sastav, ili će šansu dobiti i mlađi momci.

- Koja god ekipa da izađe na teren, biće najbolja u tom momentu. Godine nam ne znače ništa u tom pogledu, već se vodimo drugim kriterijumima.

Priznao je Delibašić da je stručni štab Brđana imao mnogo muka oko prikupljanja podataka o Sumgaitu.

- Bilo je veoma teško doći do materijala vezano za aktuelni tim Sumgaita, posebno njihovih novijih duela. Većinom smo dobili snimke iz prošle sezone. Ali, znamo da su ekipa koja stoji veoma dobro, disciplinovano se brani. Pobedili smo Voždovac, ali nam je ostao žal što je rival dobio crveni karton. Iz prostog razloga, Voždovac na terenu stoji slično kao Sumgait, planirali smo da nam to bude najbolja moguća proba za evropski duel – kazao je Delibašić, koji je još dodao:

- Ako budemo na svom nivou, pobeda ne bi smela da bude upitna. Činjenica je da protiv Voždovca nismo izgledali kako smo želeli, za razliku od priprema. Ipak, fudbal je živa igra, a mi nismo iskoristili neke šanse. Nadam se da ćemo se pokazati u pravom svetlu i da će se neki novi mladi igrači afirmisati i krenuti stopama prethodnika, poput Birmančevića, Kamenovića, Tedića i drugih fudbalera koji su se već otisnuli u inostranstvo.

Ulaz na istočnu tribinu na Banovom brdu će biti besplatan, a navijači će karte moći da preuzmu na blagajni stadiona, u sredu od 12 časova do početka utakmice. Jedno lice moći će uz ostavljanje identifikacionih podataka da preuzme najviše četiri ulazinice.


Vojvodina 2 : 1 Proleter
Čukarički 0 : 0 Partizan
TSC 2 : 1 Voždovac
Radnik 2 : 0 Novi Pazar
Napredak 1 : 0 Metalac
Spartak ŽK 4 : 3 Kolubara
Mladost 2 : 0 Radnički (N)
Crvena zvezda 4 : 1 Radnički 1923
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 26 3 1 81
2 Partizan 30 25 4 1 79
3 Čukarički 30 14 12 4 54
4 TSC 30 11 8 11 41
5 Radnički (N) 30 9 13 8 40
6 Voždovac 30 11 7 12 40
7 Vojvodina 30 11 6 13 39
8 Napredak 30 10 7 13 37
9 Mladost 30 10 6 14 36
10 Radnik 30 8 12 10 36
11 Spartak ŽK 30 9 7 14 34
12 Kolubara 30 10 4 16 34
13 Radnički 1923 30 8 6 16 30
14 Proleter 30 8 5 17 29
15 Metalac 30 7 6 17 27
16 Novi Pazar 30 5 10 15 25