XS
SM
MD
LG

Ubedljiva pobeda Javor Matisa protiv Napretka

Detalj sa meča - foto: FK Javor Matis

Fudbaleri Javor Matisa zabeležili su prvi trijumf u novoj superligaškoj sezoni. Nakon poraza u Lučanima, na domaćem terenu savladan je kruševački Napredak, rezultatom 3:0 (1:0). Ove večeri, prekidi Javora bili su nerešiva enigma za Kruševljane, pa su sva tri pogotka postignuta upravo na taj način. Strelci su bili Luković, Piščević i Otašević.

Igor Bondžulić odlučio je da u odnosu na 1. kolo izvrši tri izmene. Utakmicu su počeli Šćepanović, oporavljeni Radivojević i Mladenović, dok na terenu na startu meča nije bilo Tanka, Sevića i Zvekanova. Na golu je bio Lazović, ispred njega Maričić, Jevremović, Otašević i Pavišić, u veznom redu Piščević i Radivojević, sa Mladenovićem, Šćepanovićem i Nikolićem ispred sebe, dok je najistureniji igrač bio Luka Luković.

Dragan Ivanović, na drugoj strani, odlučio se za Ostojića na golu, te Stevića, Sprema, Marinkovića, Mršića, Markoskog, Zeljkovića, Kostića, Kočića, Milovanovića i Oumarua u polju.

Odigrao je Javor Matis onako kako je na svom terenu igrao pre desetak godina, kada stadion kraj Moravice ni za najveće klubove u zemlji nije bio omiljen, jer su sa njega veoma teško i retko odnosili bodove. Disciplinovano, čvrsto, strpljivo, bez preteranog rizika, sa mnogo trčanja, duela, uklizavanja… U takvoj konstalaciji snaga Napredak se nije najbolje snašao, a Javor je od prvog minuta držao konce igre u svojim rukama. Nije to bila igra prelepa za oko, niti je bilo previše prilika i uzbuđenja u kaznenom prostoru protivnika. Ipak, krajnji cilj je bio najbitniji, pa Kruševljani nijednom nisu šutirali ka golu Lazovića za 45 minuta. Na drugoj strani, Javor je strpljivo pokušavao da probije blok Napretka i dođe do gola, što se isplatilo u 29. minutu.

Maričić je izveo korner, gosti su na kratko izbacili loptu u polje, da bi je u šesnaesterac ponovo vratio Jevremović, Radivojević bio najviši u skoku i pogodio stativu, da bi na loptu natrčao Luka Luković i postigao svoj prvenac novoj sezoni.

Taj rezultat stajao je na semaforu nakon prvih 45 minuta.

U drugom delu igre, Napredak je pokušao da bude agilniji i angažovaniji, pa je Kostić u 50. minutu uputio i prvi udarac ka golu Lazovića, koji je lako intervenisao. Već u 61. minutu – 2:0 za Javor Matis.

Uigrana akcija Javora nakon prekida rezultirala je pogotkom. Maričić, Jevremović i Zvekanov bili su kod lopte, iskosa sa leve strane, na nekih 25 metara od gola gostiju, Jevremović je nakon kraće akcije centrirao, a Piščević se sjajno izvukao i sa druge stative, iz ne baš lake pozicije, glavom pogodio mrežu Ostojića.

Kontrolisao je Javor igru i pored pristojnog vođstva, ostavivši Kruševljane bez velike šanse više od 70 minuta, da bi se u 72. u jednoj takvoj našao nekadašnji fudbaler našeg kluba, Nemanja Milovanović. Otašević, koji je večeras sjajno komandovao odbranom Javora, napravio je jedinu grešku na meču, Spremo je uzeo loptu, ubacio je u šesnaesterac Javora sa leve strane, a Milovanović je loše šutirao i promašio ceo gol.

Nije to unelo paniku u redove Javora, pa je do kraja viđen još jedan gol. I kod ovog pogotka učestvovao je Jevremović, kome je to bila druga asistencija na meču.

Levi bek Javora odlično je izveo korner, a u petercu gostiju dobro je reagovao Vladimir Otašević i odličnu igru krunisao pogotkom, za konačnih 3:0. Bio je to njegov prvenac u dresu Javor Matisa. 

Sledeći duel Javor Matis igra protiv Partizana, ispred kojeg se trenutno nalazi na superligaškoj tabeli, zbog bolje gol-razlike. Meč se igra u Beogradu, u nedelju, 9. avgusta.

JAVOR MATIS – NAPREDAK 3:0 (2:0)

Stadion Javora. Bez prisustva publike. Sudija: Ostraćanin. Strelci: Luković u 29, Piščević u 51. i Otašević u 89. minutu.

JAVOR MATIS: Lazović, Maričić, Jevremović, Otašević, Pavišić, Piščević, Radivojević, Mladenović (Sević), Šćepanović (Zvekanov), Nikolić (Tanko), Luković (Rušević).

NAPREDAK: Ostojić, Stević, Spremo, Marinković, Mršić, Markoski (Živanović), Zeljković (Mrkić), Kostić (Šarac), Kočić (Leković), Milovanović, Oumaru (Matić).


Novi Pazar 3 : 2 Partizan
Javor Matis 3 : 0 Napredak
Radnik 2 : 3 Mladost (L)
Inđija 0 : 1 Voždovac
Vojvodina 2 : 2 Čukarički
Rad 1 : 3 TSC
Zlatibor 0 : 2 Proleter
OFK Bačka 1 : 3 Spartak ŽK
Metalac 2 : 1 Mačva
Crvena zvezda 3 : 0 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 2 2 0 0 6
2 Spartak ŽK 2 2 0 0 6
3 Proleter 2 2 0 0 6
4 Mladost (L) 2 2 0 0 6
5 Čukarički 2 1 1 0 4
6 TSC 2 1 1 0 4
7 Javor Matis 2 1 0 1 3
8 Radnik 2 1 0 1 3
9 Partizan 2 1 0 1 3
10 Radnički (N) 2 1 0 1 3
11 Mačva 2 1 0 1 3
12 Voždovac 2 1 0 1 3
13 Novi Pazar 2 1 0 1 3
14 Metalac 2 1 0 1 3
15 Vojvodina 2 0 2 0 2
16 OFK Bačka 2 0 0 2 0
17 Rad 2 0 0 2 0
18 Inđija 2 0 0 2 0
19 Napredak 2 0 0 2 0
20 Zlatibor 2 0 0 2 0