XS
SM
MD
LG

Radnički izgubio, Lalatović na tribini

Drugi put za redom Nišlije pognute glave napuštaju teren. Nakon poraza na Banovom brdu pala je i „neosvojiva niška tvrđava“. Posle dvadeset šest utakmica na svom terenu, u kojem nisu doživeli poraz, igrači Radničkog su izgubili od novosadske Vojvodine, koja to nije uspela da učini u poslednjih deset mečeva.

Lepo su Nišlije otvorile utakmicu. Igrao se 9. minut, kada je Pantelić neprecizno uputio šut na gol Vojvodine, a Stefan Mihajlović je dobro ispratio akciju i traljav šut svog saigrača pretvorio u asistenciju, a svoj šut u vođstvo domaćina.

Izjednačili su gosti u 33. minutu, kada je Matiću asistirao Drinčić, a ovaj glavom savladao golmana Petrovića.

Do poptupnog preokreta je došlo u 77. minutu, kada je mladi reprezentativac Vojvodine, Devetak, neometan od domaće odbrane raspalio po lopti sa preko dvadeset metara, golman Nišlija loše procenio let lopte i podlakticom je skrenuo u svoju mrežu.

Nakon vođstva Vojvodine, krenuo je još odlučnije domaći tim ka golu Rockova, međutim u 83. minutu ostaje sa igračem manje u polju, jer je napadač domaćih Mihajlović isključen zbog dobijenog drugog žutog kartona.

U zaustavnom vremenu je mogao Haskić da poravna rezultat, ali je već savladnog Rockova spasio Saničanin, koji loptu, na putu ka praznom golu, skrenuo u korner.

Lalat u "elementu"

Meč je obeležio incident u kome je glavni akter bio doskorašnji trener Radničkog, a sada Vojvodine, Nenad Lalatović. Najpre je, nakon završetka poluvremena, zbog sukoba sa trenerom Nišlija, Miloradom Kosanovićem, bio opomenut od strane glavnog sudije ovog meča, Novaka Simovića, žutim kartonom, a nakon odmora, i crvenim, pa je ostatak meča pratio sa istočne tribine niškog stadiona.


Izjave trenera:

Milorad Kosanović, Radnički

Očekivali smo ovakvu utakmicu. Neizvesnu, čvrstu, tvrdu… Mi nismo iskoristili naše šanse, a nažalost primili smo dva gola praktično bez prave šanse i ponovo izgubili utakmicu kao protiv Čukaričkog, bukvalno iz jednog udarca na gol. Nije dobro ovako gubiti utakmice, ali ako ima nešto dobro u svemu ovome to je što smo konačno počeli da ličimo na ekipu. Ipak, ovo je još uvek daleko od onoga što jedan ozbiljan tim treba da radi. Imamo još mnogo toga da uradimo. Tokom jeseni treba da kako znamo i umemo ostanemo pri vrhu tabele, pa da na zimu vidimo gde smo I šta smo i šta treba da uradimo kakko bi ostvarili ciljeve u ovoj sezoni.

Dragan Šarac, pomoćni trener Vojvodine:

Utakmica je bila puna naboja i tenzije. Suočila su se dva dobra tima. Radnički je bio sjajan u prvih 20-ak minuta kada je stvorio par prilika i dao gol . Mi smo uspeli da se vratimo i postigli izjednačujući pogodak u pravom trenutku. U drugom poluvremenu smo pokušali da pobedimo preko kontri i polukontri i na kraju smo uspeli da slavimo posle fenomenalnog udarca Devetka. Bilo je teško igrati ovde, Radnički je kvalitetan tim i samim tim ova naša pobeda dobija na težini.


RADNIČKI NIŠ – VOJVODINA 1:2 (1:1)

Stadion „Čair“ Niš
Sudija Novak Simović
Strelci: - 1:0 u 9. Mihajlović, - 1:1 u 33. Matić, - 1:2 u 77. Devetak.
Žuti kartoni: Todorovski (Radnički), Bojić, Nikolić, Drinčić, Đurišić (Vojvodina)
Crveni kartoni: Mihajlović (Radnički) – 2 žuta kartona

RADNIČKI NIŠ: Petrović, Todorovski, Ostojić, Sulaka, Đorđević (od 57. Stevanović), Bondarenko, Pantelić, Batrović (od 62. Meleg), Čumić (od 89. Knežević), Haskić, Mihajlović.

VOJVODINA: Rockov, Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak, Drinčić, Đurišić (od 87. Topić), Eze, Bojić, Đuričin (od 61. Gemović), Matić (od 75. Nikolić).

 

 

 


Javor Matis 3 : 0 Rad
Radnik 1 : 4 Napredak
TSC 0 : 0 Mačva
Proleter 0 : 3 Partizan
Crvena zvezda 2 : 1 Inđija
Radnički (N) 1 : 2 Vojvodina
Voždovac 2 : 2 Čukarički
Mladost 2 : 0 Spartak ŽK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 8 8 0 0 24
2 Partizan 8 6 2 0 20
3 Vojvodina 8 6 1 1 19
4 TSC 8 5 3 0 18
5 Čukarički 8 5 1 2 16
6 Radnički (N) 8 4 1 3 13
7 Napredak 8 3 2 3 11
8 Mladost 8 2 3 3 9
9 Spartak ŽK 8 3 0 5 9
10 Javor Matis 8 2 2 4 8
11 Voždovac 8 2 2 4 8
12 Inđija 8 2 1 5 7
13 Rad 8 2 0 6 6
14 Proleter 8 1 2 5 5
15 Radnik 8 1 1 6 4
16 Mačva 8 0 3 5 3