XS
SM
MD
LG

Koković na klupi Zmajeva!

Konferencijom za medije koja je održana danas na stadionu Voždovca, javnosti je predstavljen novi Šef stručnog štaba Zmajeva, Radomir Koković, koji će predvoditi ekipu u narednoj sezoni.

Mladi stručnjak nije krio zadovoljstvo što je postigao dogovor sa rukovodstvom Zmajeva oko angažmana i istakao je veliku zahvalnost na prilici koja mu je pružena.

– Želeo bih da izrazim zahvalnost Upravi kluba koja je u kratkom periodu prepoznala moj kvalitet, način rada, viziju i pristup i pružila mi priliku da budem Šef stručnog štaba ovog ambicioznog i organizovanog kluba.
Ja ću se truditi da budem drugačiji i da donesem nešto novo u srpski fudbal, kao i do sada. Smatram da sam kao trener inovativan i hrabar i siguran sam da će moja ideja doneti nešto novo i biti osveženje u fudbalu. Na taj način sam selektirao i saradnike u svom stručnom štabu i jedva čekam da počnem sa radom.

Govoreći o svojim ambicijama i ambicijama kluba, Koković napominje da se totalno poklapaju i da klub koji ima visok nivo organizacije kao Voždovac zaslužuje samo najbolje rezultate.

– Ja sam lično jako ambiciozan i moji ciljevi su najviši mogući, što ovaj klub i zaslužuje. Uslovi za rad su sjajni, klub je organizovan na najvišem mogućem nivou, to se vidi na svakom koraku i ne sumnjam da uz pravi pristup možemo da dođemo do željenih rezultata.

Nakon igračke, Koković je trenersku karijeru započeo u Kini, dok je u Srbiji prevodio ekipu Sinđelića, sa kojom se plasirao u plej of Prve lige i uspostavio prepoznatljiv i dopadljiv stil fudbala koji je donosio sjajne rezultate.

Od aprila ove godine bio je trener Zemuna, koji je preuzeo u delikatnom trenutku i nasuprot očekivanjima totalno preporodio ekipu i doveo je blizu opstanka, pa je tako Zemuncima ostanak u eliti pobegao samo za jedan bod.

Mladi stručnjak će uskoro odrediti datum okupljanja ekipe za početak letnjih priprema i tako povesti Zmajeve u novu sezonu i nove izazove.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22