XS
SM
MD
LG
Tekstualni prenos utakmice
IzveŔtaj utakmice
Kanarinci potučeni do nogu na Novom Beogradu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Na startu nove sezone na "Old traktor Areni" gosti su, u doba SFRJ, veoma popularni "Kanarinci" sa Detelinare, ekipa RFK Novi Sad 1921. Posle osmogodiÅ”njeg tavorenja u nižim ligama, fuzijom sa novosadskim Proleterom, vratili su se na veliku scenu, sa željom da se po mogućstvu domognu Super lige. Å to se tiče IMT-a, priliku da zaigraju u najviÅ”em rangu srpskog fudbala su propustili letos igrajući baraž, gde je u dve utakmice bio bolji Novi Pazar. Očekivanja su im da ove godine taj rulet izbegnu i plasiraju se direktno u elitni rang takmičenja.Ā 

Ā 

Å to se same utakmice tiče igrao se obostrano otvoren i tehnički doteran fudbal, međutim bez zavrÅ”nice. Prvu Å”ansu vidimo tek u 40. minutu kada GliÅ”ić Å”utira glavom sa 8 metara, golman gostiju uz pomoć prečke čuva svoj gol. Nemoćan je ipak u 45. minutu, uspeo je da odbrani Å”ut mladog Lukovića sa 12 metara, ali je na odbijenu loptu natrčao Vukić i smestio u praznu mrežu. Tako IMT golom u poslednjim trenucima na odmor odlazi s minimalnom prednoŔću.Ā 

Drugo poluvreme je puno zanimljivije, Å”esnaestogodiÅ”nji Luković je sjajno Å”utirao glavom sa 5-6 metara razdaljine u 52. minutu, na centarÅ”ut Stamenića, lopta je zavrÅ”ila kraj same stative. Gosti uzvraćaju 4 minuta kasnije, Jovanović izvodi slobodnjak sa dvadesetak metara, Luković se nespretno brani, lopta ga pogađa u ruku i to je penal. Siguran izvođač jedanaesterca je Vujaklija, lopta se od stative zakoprcala u mreži.

Nije proÅ”lo ni minut, a mlađani Luković se iskupio, posle lepog dodavanja Stamenića rutinski je savladao Novića, IMT vodi 2:1. Igra je potom otiÅ”la u drugom smeru, igralo se oÅ”trije, pa je vrlo dobri sudija Pavle Ilić podelio nekoliko kartona igračima obe ekipe ne bi li smirio strasti.

A, potom na scenu stupaju rezervisti Alen Stevanović kao asistent i Dejan Vidić strelac i to u dva navrata. Najpre je iskusni internacionalac u 83. minutu uposlio gorostasnog centarfora na petercu, a ovaj loptu glavom zakucao u mrežu, da bi u 3. minutu nadoknade dubinskom loptom pronaÅ”ao Vidića, a ovaj suprotan ugao gola Novosađana sa desetak metara.

U međuvremenu su Vidić u 87. i Kodžić u 2. minutu nadoknade mogli iz idealnih pozicija da nanesu joÅ” teži poraz protivniku, ali se na golu odbranama istakao Filip Nović i sačuvao svoj tim joÅ” veće blamaže. Krajnji rezultat 4:1 pokazuje pravi odnos snaga na terenu.

Narednog vikenda IMT će biti gost Trajala, na stadionu Mladost u KruÅ”evcu, dok "Kanarinci" dočekuju pančevački Železničar kao domaćini na GAT Areni.

IMT - NOVI SAD 4:1 (1:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 1000. GL.SUDIJA: Ilić Pavle. POM.SUDIJE: Govedarović Aleksandar i Jovanović-Džajić Nemanja. STRELCI: Vukić 45, Luković 58. i Vidić 83. i 90+3.min (IMT), Vujaklija 57.min (k.u.) (Novi Sad). ŽUTI KARTONI: Radočaj, Luković, Kijevčanin i Kodžić (IMT), Jovanović, Tričković, KariÅ”ić i Radivojević (Novi Sad).

IMT: Kojić, Savić, Vukić (Kodžić), GliÅ”ić, Stefanović, Luković (Vidić), Stamenić (Blažić), Džinović, Lukić, Radočaj (Stevanović), Kijevčanin.Ā 

NOVI SAD: Nović, N.Ilić, Radivojević, J.Ilić, Vujaklija, Serdar (Andrejević), MiloÅ”ević, Jovanović, KariÅ”ić (Mladenovič), Vukomanović (Vlalukin), Tričković.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Mozzart Bet Prva liga Srbije IMT RFK Novi Sad 1921
Međusobne utakmice
2022-2023
28.05
17:30
IMT
RFK Novi Sad 1921
7
1
IMT
30.10
13:00
RFK Novi Sad 1921
IMT
2
1
IMT
30.07
17:30
IMT
RFK Novi Sad 1921
4
1
IMT

Uporedni rezultati

IMT
 
RFK Novi Sad 1921
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
3 (2) Broj utakmica 3 (1)
2 (2) Broj pobeda 1 (1)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
1 (0) Broj poraza 2 (0)
12 (11) Dati poeni 4 (2)
4 (2) Primljeni poeni 12 (1)
+8 (+9) gol razlika na utakmicama -8 (+1)
66% (100%) UspeŔnost 33% (100%)
simeontm i joÅ” 21 korisnika su tipovali utakmicu