XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
32%
22%
46%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


14
Dinamo
7
15
OFK Beograd
7
16
Kolubara
5
 
1
Mačva
22
 
2
ČSK Pivara
18
 
3
Sloboda
18
Bežanija
Dinamo
Jagodina
Sloboda (U)
Budućnost
Sindjelić
ČSK Pivara
BSK Borča
OFK Odžaci
Kolubara
Izveštaj utakmice
Dupli trijumf Mačve nad OFK Beogradom

Najverniji navijači Mačve, danas su imali dupli razlog za radost! Najpre je u okviru 12. kola Omladinske lige Srbije, FK „Mačva“ ostvarila pobedu na domaćem terenu, nad ekipom OFK Beograda, rezultatom 2:1 (1:0), dok su nešto kasnije na gostovanju OFK Beogradu, prvotimci Mačve slavili rezultatom 0:1 (0:0). U Omladinskoj selekciji Šapčana golove su postigli Blagojević i Marković, dok je mrežu domaćeg tima u Beogradu, zatresao Bojan Matić u 58. minutu utakmice 10. kola Prve lige Srbije.

Na konferenciji za novinare, šef Stručnog štaba FK „Mačva“, Predrag Rogan je rekao da su momci još jednom pokazali svoju zrelost i da su takmičarski izneli ovu utakmicu. „Znali smo da smo iskusnija ekipa, imali smo informaciju da je OFK Beograd jedna mlada i poletna ekipa, međutim u ovom trenutku je odlučilo iskustvo, kvalitet je takođe na našoj strani. Momcima svaka čast na još jednom dobrom rezultatu, a ekipi OFK Beograda sve najbolje u nastavku prvenstva, zaista mislim da oni zaslužuju pažnju. Kolegi Draženu Dukiću, koji je smogao snage da u ovom trenutku preuzme Beograd i hrabro se uhvati u koštac sa svim problemima, želim uspeh u nastavku karijere i vođenju kluba“, naveo je Rogan.

Trener OFK Beograda, Dražen Dukić kaže da je današnja utakmica delovala kao derbi, bez obzira što je Mačva zasluženo na prvom mestu, a OFK Beograd pri dnu tabele. „Mi smo znali da je Mačva iskusna i kvalitetna ekipa, ali bez obzira na to, moj subjektivni osećaj je da nismo zaslužili da izgubimo. Mačva je pokazala i želju i volju, vidi se da imaju kvalitetnih igrača  i da se tu dobro i kvalitetno radi. Ovde se jasno vidi koliki je značaj kada treneri imaju duži period rada sa ekipom, imaju proces stvaranja tima i ekipe, jednostavno to dolazi do izražaja i dobrih rezultata. Moji igrači su u ovom momentu dali svoj maksimum, mislim da su tim koji može da napreduje i da do polusezone uzmemo što je moguće više bodova, pa da malo pojačamo tim. Imamo mladih i kvalitetnih igrača koji zaslužuju pažnju, kao i reprezentativaca koji imaju lepu budućnost. Čestitke Mačvi, ali i mojim igračima na želji i volji. Nama predstoji teško gostovanje u Užicu, jer nemamo više vremena i moramo da uzimamo bodove“, istakao je na konferenciji za novinare trener OFK „Beograda“ Dražen Dukić.   

Prvu fudbalsku trojku danas su osvojili Omladinci Mačve, koji su OFK „Beograd“ savladali rezultatom 2:1 (1:0). Strelci iz redova Mačve bili su Blagojević i Marković.

Trener Omladinske selekcije Mačve, Dejan Sarić kaže da je utakmica bila prava prvenstvena gde je veća važnost bodova bila na Mačvinoj strani.

„Poveli smo u 8.minutu, posle penala koji je odlično izveo Blagojević. U daljem toku utakmice, borba se odvijala na sredini terena i uz blagu inicijativu Beograđana. Na poluvreme smo otišli sa prednošću od jednog gola. U drugom poluvremenu OFK je krenuo silovitije, a Mačva je vrebala šansu iz polukontri. OFK je imao priliku da izjednači, ali sreća je bila na strani Mačve i isprečila se stativa. Posle solo prodora i proigravanja,  Marković je bio nemilosrdan i to je već bilo 2:0. Mačva je održavala terenski ravnotežu, ali posle nesmotrenog starta Jeremića u 90. minutu sudija je pokazao na belu tačku. Do kraja je ostalo malo vremena i veoma važni bodovi su ostali u Šapcu. Čestitam mojim igračima na zalaganju i borbenosti“, navodi Sarić.

U narednom 11. kolu Prve lige Srbije, Mačva dočekuje ekipu „Budućnosti“ iz Dobanovaca, dok Omladinska selekcija Mačve u 13. kolu Omladinske lige Srbije, gostuje ekipi FK „Partizan“.

 

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije OFK Beograd Mačva
Međusobne utakmice
2023-2024
13.04
16:00
Mačva
OFK Beograd
1
1
05.11
13:00
OFK Beograd
Mačva
2
1

2016-2017
03.05
17:00
Mačva
OFK Beograd
3
0
15.10
15:00
OFK Beograd
Mačva
0
1

Uporedni rezultati

OFK Beograd
 
Mačva
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
1 (1) Broj pobeda 2 (1)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
2 (1) Broj poraza 1 (0)
3 (2) Dati poeni 6 (4)
6 (2) Primljeni poeni 3 (1)
-3 (0) gol razlika na utakmicama +3 (+3)
25% (50%) Uspešnost 50% (50%)
Nema rezultata
sportfootbol je ocenio igrača
sportfootbol je ocenio igrača
sportfootbol je ocenio igrača
sportfootbol je ocenio igrača
sportfootbol je ocenio igrača
sportfootbol je ocenio igrača