XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


9
Jedinstvo
31
10
Sloga (PM)
30
11
Sloboda (Č)
30
7
Vujić voda
32
8
Inon
31
9
Jedinstvo
31
Donji Srem
Loznica
Sloboda
Napredak
Proleter
Vujić voda
Metalac (K)
Sloboda (U)
Radnički (K)
FAP
IzveŔtaj utakmice
Vraćen dug komÅ”ijama

Dugo očekivani komšijski derbi između srpskoligaša Sloge iz Petrovca i INON-a iz Požarevca, potpuno je opravdao sva očekivanja. Normalno, zadovoljniji su bili domaći navijači jer je bar delimično vraćen dug komšijama iz Požarevca iz jesenjeg dela. Da podsetimo, jesenas je INON savladao Slogu sa 4:0 i potpuno nadigrao petrovčane. Konačan rezultat u Petrovcu je bio 3:0 za Slogu, ali po prikazanoj igri i šansama, taj je rezultat mogao biti duplo veći.

Sve je počelo idealno za domaćina. U 17.sekundi utakmice, posle odličnog prodora i udarca Mitića, golman Živković kratko odbija loptu, a iskusni Radojičić postiže pogodak. To je bio znak da gledalište eksplodira i do kraja utakmice nisu prestajali aplauzi, namenjeni domaćim igračima. Igrao se 15.minut, kada je posle jedne lepe kombinacije navalnog reda domaćina, egzekutor bio Đurđević, i već je bilo 2:0. Ovako brzo vođstvo domaćina, odredilo je dalji tok utakmice, jer su gosti nešto pokušavali, a domaćini igrali rasterećeno i lepim kombinacijama i stvorenim šansama, oduševljavali svoje navijače. Šlag na tortu je došao u 88.minutu, kada je Marko Milosavljević, glavom postavio konačnih 3:0. U 80. minutu videli smo jednu pravu golmansku paradu, što nije čest slučaj na našim terenima, a za to se pobrinuo odlični golman domaćih Teofilović, koji je pokazao svu lepotu golmanskog umeća i zaslužio gromki aplauz svih prisutnih.

Na kraju su igrači, što nije bio do sada slučaj, pozdravili kolektivno navijače, što je izazvalo buru oduševljenja kod prisutnih na stadionu. Utakmicu odlično sudio Dejan Sudimac iz Kragujevca. Inače, samo da podsetimo da Sloga već danas (30.04.) igra u Požarevcu Kup-finale na području Braničevskog okruga sa ekipom Šapine, jer takmičarski organi nisu našli za shodno da pomere termin odigravanja utakmice, ali po rečima domaćeg trenera Vladimira Stevića Piksija, koji je za kratko vreme preporodio tim Sloge, i na ovoj utakmici Sloga će igrati maksimalno i pokušati da osvoji ovaj trofej.

Sve u svemu, zadovoljstvo u Petrovcu na Mlavi i želja da petrovački "crveni"nastave u pobedničkom ritmu.

Rezultat: SLOGA (PM)-INON 3 : 0
stadion: Sloga Petrovac gledalaca:350
strelci: Radojičić 1', Đurđević 15' i Marko Milosavljević 88'(Sloga)
sudije: Dejan Sudimac, Vladimir Čađenović, Jelena Slavković delegat FSRZS: Zoran Ignjović
žuti kartoni: Ristić, Stojanović, Miović i Petrović(INON)
igrač utakmice: Srđan Đurđević (Sloga)

SLOGA(PM): Teofilović, Damnjanović, Jakovljević (od 70'M.Milosavljević) Radojković, Stević, Mitić, Marjanović, Zarić, S.Milosavljević (od 50'Janković) Radojičić, Đurđević (od 86'Živnustka)
INON: Živković, Karanović, Perišić (od 46'Stojanović) Miović, Radojević, Petrović, Blagojević (od 46' Đurović) Đuričić (od 46' Đurđević) Stojaković, Ranđelović, Ristić.

Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Sloga (PM) Inon
Međusobne utakmice
2008-2009

2007-2008

2003-2004

Uporedni rezultati

Sloga (PM)
 
Inon
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
2 (1) Broj pobeda 3 (2)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
3 (1) Broj poraza 2 (1)
5 (3) Dati poeni 9 (6)
9 (3) Primljeni poeni 5 (2)
-4 (0) gol razlika na utakmicama +4 (+4)
33% (33%) UspeŔnost 50% (66%)