XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
50%
25%
25%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
12
Karađorđe
27
 
13
Pobeda
23
 
14
Bane
22
9
Rudar
30
10
Zvižd
29
 
11
Šumadija
28
Karađorđe
GFK Jasenica 1911
Polet
Sloga (P)
Šumadija 1903
Budućnost Krušik 2014
Rudar
Loznica
Karađorđe
GFK Jasenica 1911
Izveštaj utakmice
Pljusak kartona, ne i golova

Susret ekipa koje se bore za opstanak, na igralištu pored pruge u Beloševcu, završen je bez pogodaka, ali nije protekao bez uzbuđenja. Počeo je velikim pljuskom kiše, zbog čega je sudija u 26. minutu morao da prekine utakmicu i zatraži od domaćina da pojača linije koje obeležavaju kaznene prostore na obe strane terena. Gledaoci su umesto golova videli često mahanjem sudije kartonima, što je izazivalo nervozu i igrača i na klupi, a više štetilo domaćinu, koji nije uspeo da zabeleži neophodnu pobedu u borbi za beg iz zone za ispadanje. Nezadovoljni su bili i gosti, koji su prikazali sigurniju igru, ali nisu uspeli da postignu pogodak i zabeleže, očito, očekivana tri boda.

Jedna od šansi Beloševčana na jučerašnjoj utakmici (Foto: M. Jovičić)

Fudbaleri Zvižda čvrstom odbranom i bzim kontranapadima pokušavali su da ugroze golmana Marka Kostića, ali bez velikih šansi. Ipak, prvo uzbuđenje pred golom gostiju usledilo je u 20. minutu. Posle akcije sa leve strane Deljanin je ubacio loptu pred go, al je Marković sa sedam-osam metara šutirao u ruke golmana Marka Nikolića.

Uzvratili su gosti iz Kučeva u 32. minutu, kada je na centaršut Stefana Nikolića dobro reagovao štoper Vukućević, ali je iz izgledne situacije sa pet-šest metara glavom šutirao tik preko prečke.

U 35. minutu, gosti su tražili najstrožiju kaznu protiv domaćina, kada je u 16 metara Beloševčana oboren Bubanja, koga je, po njihovom mišljenju, lopta udarila u ruku. Međutim, sudija nije prihvatio njihov pritisak i proteste, pa je pokazao samo jedan žuti karton najglasnijem Nemanji Laziću. Samo minuta kasnije, na drugoj strani Simić je iskosa oštro šutirao pored same stative, a u finišu utakmice i Marković nije iskoristio svoju priliku da dovede domaćina u vođstvo.

Posle odmora, ekipa Zvižda, bolje fizički pripremljena, krenula je ofanzivnije. Golman Kostić je u 48. minutu pre stigao do lopte i sprečio Stefana Nikolića da dovede goste u vođstvo. Desetak minuta kasnije isti igrač je šutirao iz blizine, ali je lopta završila u rukama mladog golmana Beloševčana. Uzvratili su igrači srpskoligaša posle akcije Đuričića, koji je uposlio Deljanina, a bezopasnim udarcem završio Vidić.

Finiš utakmice protekao je u nervoznoj igri domaćih igrača, koji su, u želji da dođu do pogotka, često grešili i omogućavali protivniku kontranapade. Tome je doprineo i sudija nekim svojim odlukama, koji je pored pokazivanja sedam žutih kartona, uglavnom zbog prigovora, sa klupe odstranio i predstavinika kluba iz Beloševca.

Tako je juče bez golova i pobednika završen susret u Beloševcu od kojeg su bodove očekivali i gosti i domaćini.

U ostalim susretima 24. kola Srpske lige „Zapad“ postignuti su sledeći rezultati: Jošanica – Šumadija 1903 2:1, Loznica – Bane 1:0, Železničar – Sloga (P), Šumadija (A) – Polet (Lj), Smederevo 1924 – Jasenica 1911 2:2, Jedinstvo- Karađorđe 1:1 i Budućnost Krušik – Rudar 3:1.

Posle ovog remija, Pobeda Beloševac je zadržala 13. mesto, koje vodi u niži rang, i za ekipama koje se bore da izađu iz opsane zone Karađorđem iz Topole i Šumadijom iz Aranđelovca, zaostaje četiri, odnosno pet bodova.

Beloševački srpskoligaš u narednom kolu odlazi u goste Rudaru iz Kostolca, a potom je dva puta domaćiin, dočekuje ekipe Budućnost Krušik i Loznicu iz vrha tabele, tako da je mnogo teže očekivati bodove nego protiv Zvižda.

POBEDA BELOŠEVAC – ZVIŽD (KUČEVO) 0:0

BELOŠEVAC – Igralište: Pored pruge. Gledalaca: 150. Sudija: Marko Ivković (Lajkovac). Pomoćnici: Mladen Jakovljević (Ljig) i Milan Bilbija (Čačak). Žuti kartoni: Ljubisavljević, Đuričić, Rakić, Vidić, Simić, Deljanin, S. Kostić (Pobeda Beloševac), Jovanović, Vukićević, N. Lazić (Zvižd). IGRAČ UTAKMICE: Nemanja Lazić (Zvižd) .

POBEDA BELOŠEVAC: M. Kostić, Bjelanović, Jevremović (Bajović), Bubanja, Ljubisavljević, Marković (S. Kostić), Đuričić, Rakić, Vidić (Kostadinović), Simić, Deljanin.

ZVIŽD: M. Nikolić, Jovanović, Stanojević, Vukićević, Drašković, Živanović, L. Lazić, N. Lazić, Ignjatović, Stojadinović, S. Nikolić (Đorđević).

Fudbal Fudbal Srpska liga Zapad Pobeda Zvižd
Međusobne utakmice
2014-2015
10.05
16:30
Pobeda
Zvižd
0
0
11.10
15:00
Zvižd
Pobeda
1
0

Uporedni rezultati

Pobeda
 
Zvižd
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
0 (0) Broj pobeda 1 (1)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
1 (0) Broj poraza 0 (0)
0 (0) Dati poeni 1 (1)
1 (0) Primljeni poeni 0 (0)
-1 (0) gol razlika na utakmicama +1 (+1)
0% (0%) Uspešnost 50% (100%)
Nema rezultata