XS
SM
MD
LG
Tipovanja
1
2
0
0


 
3
Mega Vizura
13
 
4
Radnički
12
5
Metalac Farmakom
11
6
FMP
10
7
Crnokosa
10
 
8
Borac Mozzart Sport
9
Partizan NIS
Borac Mozzart Sport
Mega Vizura
FMP
Crvena zvezda Telekom
Mega Vizura
FMP
Crvena zvezda Telekom
Metalac Farmakom
Borac Mozzart Sport
Izveštaj utakmice
Treba zaraditi upisano

Iako više misle na subotnji duel u Valjevu, košarkaši Radničkog svesni da im je današnji duel („Jezero“, 19,00), protiv Crnokose iz Kosjerića, trenutno najvažniji. Naime, košarkaši šumadijskog superligaša Radničkog večerašnji meč dočekuju u standardnoj atmosferi, jer do sada, manje-više, nisu podbacili već su ostvarili očekivane rezultate i, kao što je i očekivano, sa Mega Vizurom konkurišu za preostala dva mesta u Jadranskoj ligi, jer su prva dva, čini se, rezervisana za beogadske večite rivale. To naglašava i Nikola Jevtović, uvek raspoloženi centar Radničkog i jedan od ljubimaca kragujevačke publike, bez obzira što ne provodi baš previše vremena na parketu. On navodi da bojazni nema, ali i da je ozbiljnost neophodna:

Stefan Birčević i Nikola Jevtović (Foto: Šumadijapress)

- Crnokosa je u ovoj sezoni kao Sloboda, u kojoj sam igrao prošle godine. Nema nikakav pritisak. Cilj je samo da pokuša da iznenadi nekoga, kao što smo mi prošle godine iznenadili Radnički u Užicu. Nije lako igrati protiv rasterećenog tima, i uopšte teško je igrati svaku utakmicu kada du unapred upisani bodovi – ističe Jevtović.

Slično razmišlja i kapiten kragujevačkog tima, krilni centar Stefan Birčević:

- Osim toga što igra bez rezultatske obavaze, Crnokosa je vrlo agresivan tim. Igrači iz Kosjerića su se protiv nas u prvom meču, na njihovom terenu, odlično držali do pred kraj treće četvrtine. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani da bismo izašli kao pobednici iz sutrašnjeg meča, da bismo mogli na miru da se pripremimo za, možda najvažniju utakmicu, u subotu, protiv Metalca, u Valjevu - objašnjava Birčević.

On, naime, podseća da će utakmica sa Metalcem da bude odlučujuća u borbi za četvrto mesto, najpre, a potom bi sledio meč odluke sa Mega Vizurom, za treće mesto, koje je mnogo slađe za plasman u Jadransku ligu jer je besplatno. I utakmica sa Crnokosom je, u stvari, odlična priprema za mečeve odluke, ali i obaveza da se odigra na pravi način, odgovorno i borbeno, kao što su to Kragujevčani učinili u Kosjeriću, ali i u jednoj od prijateljskih utakmica u Kragujevcu, kada su ubedljivo savladali večerašnjeg rivala.

 

Košarka Košarka Superliga Radnički Crnokosa
Međusobne utakmice
2013-2014
14.05
19:00
Radnički
Crnokosa
109
58
12.04
19:00
Crnokosa
Radnički
74
90

Uporedni rezultati

Radnički
 
Crnokosa
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
2 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj poraza 2 (1)
199 (109) Dati poeni 132 (74)
132 (58) Primljeni poeni 199 (90)
+67 (+51) gol razlika na utakmicama -67 (-16)
100% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata