XS
SM
MD
LG

Petar Divić novi trener "Brzog voza"

Nakon što su se trener Aleksandar Stevanović i  FK "Dinamo1945" dogovorili o okončanju međusobne saradnje, I.O kluba imao je težak zadatak da pronađe novog Šefa Stručog Štaba.

U skladu sa dinamikom takmičenja,nije bilo puno vremena za analize i razmišljanja,ali se isto tako morala doneti odluka o najboljem rešenju,bez "prelamanja preko kolena".

Mnoga trenerska imena su "kružila" oko gradskog stadiona u Pančevu, kao potencijalni kandidati i naslednici Aleksandra Stevanovića.

Napokon,doneta je odluka, da će novi Šef Stručnog Štaba biti Petar Divić,doskorašnji trener OFK Beograda.

U fudbalskoj javnosti, Petra Divića ne treba puno predstavljati. Rođen je u Pančevu 1975. godine,tu je  napravio prve fudbalske korake u omladinskoj školi FK Dinamo, igrao je za Dinamo iz Pančeva u dva navrata.

Petar Divić je imao bogatu domaću i internacionalnu igračku karijeru,pored FK Dinamo nastupao je još i za Toledo (Španija),ČSK,OFK Beograd,Union Berlin,Ajtraht iz Trira,FK Smederevo, Vašaš i Pečuj gde je i završio svoju igračku karijeru.

Petar Divić je jedan od retkih, ako ne i jedini igrač, koji je bio najbolji strelac lige u prva tri ranga jedne države. 1998/99 Prva Liga SR  Jugoslavije OFK Beograd 27 golova,1995/96 II liga ČSK Pivara 20 golova i FK Dinamo Pančevo III liga sa postignutih 27 golova.

Petar Divić nastupao je i za državnu fudbalsku reprezentaciju. Za reprezentaciju SR Jugoslavije odigrao je dve utakmice protiv Paragvaja i protiv Japana,na oproštaju Dragana Stojkovića Piksija.

Nakon igračke karijere, posvetio se edukaciji za trenerski posao. Poseduje A trenersku licencu  i trenutno je u procesu školovanja  za PRO trenersku licencu.

Svoje prve trenerske korake započeo je u OFK Beograd-u sa mlađim kategorijama. Uspešno je vodio kadete,omladince,radio je i kao asistent u seniorskom pogonu da bi na kraju postao i Šef Stručnog Štaba OFK Beograda.

Dolaskom Petra Divića,dogodile su se i određene promene u Stručnom Štabu,umesto dosadašnjih asistenata Kristijana Stojanova i Amanović Gorana,ulogu asistenta preuzeo je Đorđe Vlajić. 

Đorđe Vlajić je rođen 1977 godine u Beogradu i imao je bogatu domaću i internacionalnu fudbalsku karijeru. Takođe je trenerski zanat "pekao" u mlađim kategorijama FK Beograda i OFK Beograda.

Umesto Slavena Progovačkog, trenera golmana,postavljen je Mladenović Darko,rođen u Beogradu 1983 godine.

U svojoj golmanskoj karijeri nastupao je za Čukarički (prošao omladinsku školu),Jedinstvo Ub,Mladenovac,Grinderik- Island. Trenersku karijeru je i započeo na Islandu ,da bi potom bio angažovan kao trener golmana u mlađim kategorijama OFK Beograda ali i u radu sa seniorskom selekcijom.

U Srpskoj Ligi Vojvodina situacija je prilično jasna,što se tiče pozicije FK Dinamo,novi Stručni Štab će imati 7 prvenstvenih kola da se upoznaju sa igračima kao i da se igrači upoznaju sa novin načinom rada.

Nakon završetka prvenstva,treneri i klub će imati veliki posao da isplaniraju i  uspešno sprovedu operaciju "Prva Liga", u narednoj fudbalskoj sezoni. 

Petar Divić-trener FK "Dinamo1945" Pančevo