XS
SM
MD
LG

Novo zasedanje Skupštine FK Sloga

Redovna godišnja Skupština Fudbalskog kluba Sloga održana je 13. januara, a u javnost su plasirane informacije o dugovanjima zonaša iz grada na Ibru. Famozna menica od 34 miliona dinara, dug za porez od 18,6 miliona dinara i danas su aktuelni i prete da ugase najpopularniji fudbalski klub u ovom kraju. Uprkos problemima, za mnoge ne rešivim, u zonašu iz Industrijske ulice aktivnosti su redovne. U pripremi je nova Skupština kluba.

U utorak 14. februara održaćemo novu Skupštinu kluba. Moramo da uskladimo Statut sa novim Zakonom o sportu, krajnji rok je 16. februar, tako da je to razlog. Naravno, očekujem da i ovoga puta govorimo u situaciji u klubu i pomenutim problemima sa prethodne Skupštine – kaže Ljubiša Vujović predsednik kraljevačke Sloge.

Od poslednje redovne Sklupštine prošlo je mesec dana, ali u kraljevačkoj Slogi se ništa nije pomerilo sa mrtve tačke.

Kada su u pitanju dugovi, nije se ništa promenilo. Uložili smo prigovor na dug za porez i čekamo odluku po tom pitanju, jer tih 18,6 miliona nije realna cifra. Oko menice za sada nema novina, razgovora sa predstavnicima firme Status Integral nije bilo u ovom periodu. Ono što smo uspeli da počnemo pripreme, da nabavimo deo opreme i dovedemo nekoliko igrača u prelaznom roku. Nadam se da će Sloga uspeti uz pomoć svih struktura da završi normalno takmičenje u zoni „Morava“, jer dugovi kluba su ogromni – zaključio je Ljubiša Vujović.

Na Gradskom stadionu se sneg istopio, igrače je obradovalo nekoliko sunčanih i toplih dana koji su omogućili bolje uslove za rad.

Gro tima čine omladinci. Jedna broj igrača je otišao, neki se još ne pojavljuju na treninzima,a stigla su i nova lica. Problem je što su iskusniji igrači, koji su došli ove zime, zaposleni i ne mogu redovno da treniraju. Pitanje je u kakvom će stanju dočekati start drugog dela sezone. Tražio sam u razgovoru sa njima da se žrtvuju makisimalno, jer samo spremni mogu da pomognu nama i sebi – kaže Vladislav Stojanović trener fudbalera Sloge.

„Beli“ su odigrali prvu kontrolnu utakmicu u kojoj su doživeli debakl od omladinaca kruševačkog Napretka 6-2.

Omladinci kruševačkog superligaša igraju Kvalitetnu ligu Srbije. Odlično selketiran tim, igraju moderno, dobro su pripremljeni. Na drugoj strani mi nespremni, nekompletni, igramo staromodno i to sam sve rekao igračima. Čeka nas mnogo posla, pogotovo kada su u pitanju naši mladi igrači. U nedelju smo odigrali novi kontrolni meč sa Slobodom u Čačku, poraženi smo 2-1, a u četvrtak u Čačku igramo sa omladincima Borca.

Iz Sloge su otišli Obradović, Spasojević i Nikolić,a pred oslakom je i kapiten Zlatoje Pavlović?

Izrazio je želju da ide u Trstenik. Rekao sam čelnicima kluba da nma je neophodan i da se učini napor da se Pavlović zadrži u klubu. Stigli su Kolaković i Barjaktarević iz Lađevaca, Živanović iz kraljevačkog Metalca, golman Košanin iz Karađorđa,a vratio se i Gvozdenović koji je beli dres nosio u Srpskoj ligi. Lista sigurno nije konačna – zaključuje Vladislav Stojanović trener Sloge.

Pred Slogom su dani neizvesnosti. Sledi nova „runda razgovora“ na Skupštini koja će biti održana u utorak 14. februara od 17 časova u sali gradske Skupštine.