XS
SM
MD
LG

Iskorak u karijeri Andrije Vilimanovića

Prethodne dve sezone Andrija Vilimanović je nosio dres Novog Pazara i nepodeljeno mišenje odbojkaške javnosti u Srbiji da je bio najbolji tehničar u eliti naše zemlje. Letos je 22.-godišnji Kraljevčanin tražio angažman u inostranstvu, pominjala se Italija, bilo je i drugih poziva, ali kombinacije se nisu ostvarile. Sve to vreme Vilimanović je trenirao u matičnoj Ribnici, održavao formu i čekao inostranu priliku. Konačno, stigao je poziv AHC Voleja iz Ljubljanje, višestrukog prvaka Slovenije, aktuelnog učesnika Lige šampiona u regionalne Srednjeevropske lige.

Izuzetno sam zadovoljan i srećan što sam potpisao ugovor sa AHC Volejom. Prošle godine sam sa Novim Pazarom igrao protiv Slovenaca na međunardnoj sceni, uverio se kakav su tim i klub i kada je stigao poziv nisam se ni malo dvoumio. U Sloveniju putujem u ponedeljak, odmah se priključujem novim klupskim drugovima, mislim da ću se brzo adaptirati i da ću odmah na teren. Ugovor sam potpoisao na 1+1 godinu – dečački zadovoljno, ne krijući sreću, govori Andrija Vilimanović.

Prvi inostrani angažman - Andrija Vilimanović novi igrač slovenačkog AHC Voleja Foto: S. Župljanin

Dizač reprezentatovnog potencijala svoju karijeru je počeo u Ribnici,a potom je igrao za Novi Pazar sa kojim je osvojen Kupa Srbije.

Uvek ću se rado sećati vremena provedenog u Novom Pazaru, ljudima u klubu, igračima i navijačima želim sve najbolje. Siguran sam da će i ove sezone biti uspešni. Naravno, zahvalnost dugujem i Ribnici koja mi je omogućila da sve ovo vreme radim sa ekipom i prilično spreman dočekam predstojeći rad u Sloveniji.

Novi klub Andrije Vilimanovića ove sezone nastupa u Ligi šampiona, veliki izazov i motiv za našeg odbojkaša?

To je potpuno drugačija dimenzija od svega što sam do sada doživeo u odbojci. Sa nestrpljenjem čekam žreb, da vidim grupu u kojoj ćemo biti i duele sa najjačim evropskim ekipama. Očekujem dobre igre i dobar plasman, zašto da ne. Verujem da će mi nastupi u ovom takmičenju pomoći da još više naučim i postanem bolji nego što sam sada.

Tu su i nastupi u regionalnoj Srednjoevropskoj ligi, kao i nacionalnom šampionatu i Kupu Slovenije?

Već neko vreme AHC nema pravu konkurenciju na domaćoj sceni, očekujem da napadnemo sve ove trofeje, jer imamo kvalitet za to. Obavezuje nas ime kluba i tradicija. Verujem da ćemo rezultatski biti uspešni na radost naših navijača.

Andrija Vilimanović je pošao stopama Uroša Kovačevića, našeg reprezentativca i svog sugrađanina, koji je takođe prvi inostrani angažman imao u AHC Voleju.

Odlazak u Sloveniju je veliki skorak u mojoj karijeri i optimista sam, verujem da ću biti uspešan. Dobre igre u novom klubu trebalo bi da budu ulaznica u jače lige i bolje klubove, ali ne žurim, idemo korak po korak. Takođe, verujem da ću igrama skrenuti pažnju selektora i da ću se naći na spisku reprezentativaca. Nema veće časti, o tome svaki igrač mašta od malena – zaključuje Andrija Vilimanović, novi srpski odbojkaški pečalbar.