XS
SM
MD
LG

Aleksandar Mijatović novi predsednik Sloge

Dugo čekana i najavljivana izborna Skupština kraljevačke Slove održana je u sali Skupštine grada i ponovo je kasnila skoro pola sata dok se nije obezbedio kvorum. Posle izbora radnih tela usvojen je zapisnik sa prethodne Skupštine, kao i finansijski izveštaj za 2017. godinu i deo koji se odnosi na prvu polovinu ove godine. Situacija je i dalje alarmantna, dug kluba je priličan, a žiro račun je blokiran punih 555 dana.

Od 16. februara 2016. godine, kada sam izabran za predsednika, do danas sa svojim saradnicima smo radili u nenormalnim uslovima da bi smo klub održali i da bi se sve selekcije Sloge takmičile. U ovom izveštaju ste videli da je platniog prometa preko računa skoro da nije bilo, članovi Uprave su davali svoj novac iz džepa da bi Sloga opstala. Jedino je obeštećenje za Nemanju Miletića, sada igrača Partizana, milion i dvesta hiljada uplaćeno na račun i tako delom je smanjen dug koji sa današnjim danom iznosi preko 19 miliona dinara. To nije ceo dug, ima tu još mnogo tužbi po raznim osnovama koje su u procesu i dug bi mogao biti i veći. Osnovni dug je porez, i onda i sada kažem da je nerealan, uputili smo prigovor, postupak traje, ima nekih naznaka da će biti revizija i da će dug biti smanjen, ali postoji kao takav. Takođe, trenutno je u drugom planu famozna menica za koju ni danas niko u klubu ne zna da li je validna ili ne, a to je iznos od 36 miliona dinara. U takvoj situaciji mi smo radili i trajali i zaista bih se zahvalio i čestitao svim saradnicima, trenerima, ljudima koji su nesebično sebe davali i daju za našu Slogu – naglasio je podnoseći izveštaj Ljubiša Vujović predsednik Sloge.

Razvila se diskusija u kojoj je glavnu reč ponovo imao legendarni Milutin Jakić.

Preživeo sam 13 operacija, izgubio nogu, ali Sloga je moj život i danas sam redovan na stadionu. To što smo uradili u prethodne tri godine je čudo, sa ovakvim problemima niko ne bi radio, vratili smo preko četiri miliona dinara duga, davali smo sve iz džepa i nismo uvećali dug. Moram da kažem da su u Slogi u prošloj sezoni igrači imali "jake" plate, na nivou Srpske ili Prve lige, sve isplate u dan. Za mene tio nije bilo dobro, realno, ali ljudi koji su bili u upravi i plaćali su hteli tako. Nismo uspeli da upadnemo u Srpsku ligu i moram reći da je neuspeh da je Sloga u četvrtoj ligi, to je sramota, ali ima prečih stvari od rezultata. Boriću se dok sam živ da ovaj klub opstane, da deca nauče šta znači nostii beli dres sa Sloginim grbom. Mi koji smo tu porasli ne možemo bez Gradskog stadiona i Sloge. Ima ovde u sali još bivših igrača, pa pitajte njih, isto će da vam kažu – naglasio je Jakić uz buran aplauz prisutnih.

Posle promene pet neaktivnih članova Skupštine, usledila je tačka dnevnog reda ostavka akteulenog predsednika i UO. Ljubiša Vujović se zahvalio svima, još jednom i naglasio da novom rukovodstvu neće biti nikakava opozicija, već pomoć i vetar u leđa, sve u interesu Sloge. Jednoglasno je za novog predsednika izabran Aleksandar Mijatović, bivši fudbaler Sloge, koji je u karijeri nosio i dresove C. zvezde, Radničkog iz Kragujevca, Napretka, Vojvodine, OFK Beograda, niškog Radničkog...

 

Bivši i novi predsednik FK Sloga - Ljubiša Vujović i Aleksandar Mijatovic

 

Prilično sam uzbuđen što se posle skoro dvadeset godina vraćam u svoj rodni grad i klub u kome sam ponikao. Imam 35 godina, mlad sam za lovu ulogu, ali prihvatio sam se da pomognem, jer imam viziju i mislim da mogu da realizujem četvorogodišnji plan koji sam pripremio za Slogu. Situacija je teška, preteška, skoro bezizlazna, ali negde u daljini vidimo svetlo na kraju tunela. U narednih mesec i po dana rešićemo pitanje blokade računa i to je prioritet. To je prvi i jedini uslov da bi smo mogli da radimo i da realizujermo plan. Već sam ostvario kontakte sa advokatima, nadležnima, imam neke informacije oko gorućeg problema i optimista sam da ćemo uspeti da deblokiramo račun. Nemam čarobni štapić, neće novac teći u potocima, čeka nas mnogo posla, veliki rad, ali ako budemo složni, kako ime kluba govori, onda imamo šanse da izađemo iz tunela – bila je prva opaska novog predsednika Sloge, Aleksandar Mijatovića.

Dok je primao čestitke brojnih sugrađana, navijača Sloge, nije krio ambicije?

Sramota je da Sloga bude u četvrtoj ligi. Uz uvažavanje i poštovanje svih našh rivala, pogotovo klubova iz ovog grada, mi zaslužujemo više i odmah najavljujem borbu za ulazak u Srpsku ligu. Kasnimo malo, da smo imali Skupštinu u junu imali bi smo više vremena, ovako mnogo stvari treba posložiti u hodu, ali ubeđen sam da to možemo i da već sada imamo tim za prvo mesto u ovoj zoni. Više će nam trebati vremena oko omladinske škole, to je osetljiva materija, treba biti oprezan, ali sam ubeđen da na kraju mandata će dve mlađe Slogine selekcije igrati u elitnom rangu. To sam takođe postavio kao cilj – jasno je poručio Aleksandar Mijatović, najmlađi predsednik u istoriji FK Sloga.

PARALELA SA OCEM MIŠOM!

Otac novog predsednika Sloge, priznati i poznati muzičar Miša Mijatović, takođe je bio predsednik Sloge početkom 90.-godina prošlog veka. I tada je situacija bila delikatna, „beli“ su ispali iz Druge lige u baražu sa ekipom Mladosti iz Bačkog Jarka i trebalo je stabilizovati klub.

Ne bih povlačio tu paralelu. To je bilo drugo vreme, klub tada nije bio blokiran, niti je imao ovakav dug. Sećam se malo tog perioda, ali ovo je nova priča, za mene izazovna, teška, ali se ne plašim. I očekujem da ću uspeti. Boriću se svim silama da uspem, razgovaraću sa svima, želim na stadionu da vidim sve, pogotovo one koji odavno okrenuli leđa „belima“. Mi nemamo bolji klub od Sloge, to je simbol Kraljeva, moramo da je postavimo na zdrave noge – poručio je Mijatović.


30 .kolo Zona Morava
Slavija 7 : 1 Sušica
Radnički (K) 3 : 0 Bane
Takovo 4 : 0 Karađorđe (R)
Sloga (K) 1 : 2 Jošanica
Trepča 0 : 1 Orlovac
Ovčar 2 : 1 Goč
LFK Mladost 6 : 2 Dragačevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jošanica 28 22 4 2 70
2 Takovo 28 21 6 1 69
3 LFK Mladost 28 19 5 4 62
4 Sloga (K) 28 17 6 5 57
5 Sloboda (Č) (-1) 28 10 7 11 36
6 Goč 28 8 9 11 33
7 Slavija 28 9 6 13 33
8 Karađorđe (R) 28 8 9 11 33
9 Orlovac 28 9 4 15 31
10 Bane 28 9 4 15 31
11 Trepča 28 9 4 15 31
12 Radnički (K) 28 9 4 15 31
13 Dragačevo 28 6 6 16 24
14 Sušica 28 6 6 16 24
15 Ovčar 28 4 8 16 20