XS
SM
MD
LG

Premijera LŠ za pamćenje: Radnički dočekuje prvaka Evrope

Konferencija za štampu pred meč Lige šampiona - foto: SPD Radnički

Na kragujevačkoj premijeri Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog ugostiće ekipu Ferencvaroša iz Budimpešte, u utorak od 20 časova, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

Mađarski tim zadržao je okosnicu ekipe koja je letos na Malti osvojila Ligu šampiona, a čak se i dodatno pojačao, pa i ove sezone slovi za glavnog kandidata za evropski tron.

- Za otvaranje Lige šampiona na domaćem bazenu nismo mogli da poželimo boljeg protivnika. Dolazi nam zvanični prvak Evrope, ekipa koja je i ove godina glavni favorit za titulu. Mislim da je to u ovom trenutku prava provera za nas, da vidimo gde smo u odnosu na najbolje ekipe. U odnosu na početak sezone kada smo se kroz tesne mečeve kvalifikovali za Ligu šampiona, kroz ove utakmice u Jadranskoj ligi smo podigli formu i mnogo smo uigraniji. Videćemo koliko je to dovoljno za ovakve protivnike, koji su krem evropskog vaterpola – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

U kragujevačkom taboru se raduju što će igrati protiv tima sastavljenog od sve samih reprezentativaca različitih zemalja. Tu su naš Dušan Mandić, Italijan Di Soma, Grk Argiropulos, Španac De Toro, te Mađari Varga, Vamoš, Janšik, Fogel, Manherc, Molnar, Nađ, Fekete, Vigvari, Pol...

- Lepšeg protivnika nismo mogli da poželimo od ekipe predvođene našim Mandićem i mnogim reprezentativcima Mađarske i drugih zemalja. Sigurno da nećemo ući u meč sa „belom zastavom“, imamo i mi neke svoje adute. Nadam se da će bazen biti ponovo ispunjen do poslednjeg mesta i da će publika uživati u još jednom spektaklu, kakve su bile i sve ove dosadašnje utakmice – dodao je Stevanović.

Kapiten Filip Janković veruje da pred domaćom publikom Radnički može nadmašiti i prvaka Evrope.

- Nema bolje stvari za nas sportiste nego da igramo pred našim punim bazenom sa šampionom Evrope. Jednostavno, utakmica za uživanje. Dolazi nam u dobrom trenutku da vidimo gde smo. Popunjeni su na svim pozicijama, ali isto tako smo i mi. Imamo svoje adute i pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Očekujem prepun bazen, ovde stvarno imamo sjajnu podršku i uz tu energiju koja nas krasi, svim snagama idemo na pobedu – istakao je Janković.

Jedan od ključnih igrača Radničkog, Nikola Jakšić, dobro poznaje protivnika, s obzirom na to da je četiri godine igrao za Ferencvaroš i osvojio Ligu šampiona 2019. godine.

- Dižemo se iz utakmice u utakmicu i idemo sa namerom da damo sve od sebe i pobedimo, bez obzira ko je sa druge strane bazena, pa će tako biti i sada protiv Ferencvaroša, koji je realno gledajući glavni favorit. Mislim da smo spremni i da ćemo kroz predstojeće mečeve biti sve bolji. Drago mi je što će baš ovo biti prva utakmica na našem bazenu i nadam se da će tribine biti prepune kao kvalifikacijama, jer će nam podrška mnogo značiti – zaključio je Jakšić.


Dinamo Tbilisi 10 : 16 Jadran ST
SPD Radnički 5 : 12 FTC Telekom Budapest
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 FTC Telekom Budapest 2 2 0 0 0 6
2 Jadran ST 2 1 1 0 0 5
3 SPD Radnički 2 0 0 1 1 1
4 Dinamo Tbilisi 2 0 0 0 2 0