XS
SM
MD
LG
23.12.2023 Stevan Davidović

5. Zimski turnir u malom fudbalu

Zajednički snima svih učesnika (2015) - foto: Stevan Davidović

U organizaciji Fudbalskog kluba Jedinstvo, uz podršku brojnih sponzora,  u Novom Bečeju održan je dvodnevni 5. Zimski turnir u malom fudbalu "Novi Bečej 2023", za mališane 2013. i 2015. godišta.

- Prvog takmičarskog dana učestvovalo 12 ekipa (2013. godište) iz Melenaca, Zrenjanina, Bačkog Jarka, Temerina, Kikinde, domaćeg Jedinstva i ekipe iz Slovenija (Maribora, tačnije njihove gradske opštine Miklavž na Dravskom polju), istakao je organizator Igor Vlaškalin.

Prvo mesto u ovoj kategoriji osvojila je Škola fudbala Petlić iz Zrenjanina, koja je u finalu pobedila Mlade vukove iz Kikinde (2:0), a na trećem mestu je zrenjaninski Proleter, koji je savladao Mladost iz Bačkog Jarka (2:0).

Zajednički snimak svih učesnika (2013) - foto: Stevan Davidović

Drugog dana turnira snage je odmerilo 7 ekipa (2015. godište), koje su bile raspoređene u dve grupe, gde se igralo po liga sistemu. Dve prvoplasirane ekipe igrale su u polufinalu, a pobednici u finalu, a poražene za treće mesto.

U borbi za treće mesto ekipa Budućnost iz Savinog Sela, pobedila je Jedinstvo iz Novog Bečeja 2:0, dok je u finalu ekipa OFK Bečej 1918 iz Bečeja, pobedila Školu fudbala Petlić iz Zrenjanina 3:1.

Piše: Stevan Davidović