XS
SM
MD
LG

"Trofej Obrenovca" okupio 84 ekipe

Pobednici turnira - Auto oglasi Srbija (2003)

Drugi po redu "Trofej Obrenovca" u malom fudbalu, održan je od 18. do 30. juna na popularnoj "Maloj rabi". Učešće je uzelo 84 ekipe, svrstane u pet starosnih kategorija. Pobednici po kategorijama su: Crveni đavoli (2011), Molder (2009), Zmajevi (2007), Plan B (2005) i Auto oglasi Srbija (2003). Pored ekipa iz Obrenovca, učešće su uzeli timovi iz Loznice, Smedereva, Lazarevca, Uba, Aranđelovca, Surčina, Dobanovaca, Šapca i Beograda.

Treba istaći da je interesovanje za turnir bilo ogromno, svako veče na "Maloj rabi" iskupilo se preko 700-800 bučnih gledalaca, čiji je huk odzvanjao širom grada u toplim junskim noćima. Organizator turnira Vuk Ilić kaže da je finale bilo najposećenije i pored Sokolskog doma skupilo se preko hiljadu zaljubljenika u igru na "male goliće".

- Jedinstveni smo u Srbiji, zato što je turnir samo za mlađe kategorije. Mogu slobodno da kažem da je turnir jedan od najačih u ovom delu Evrope što se tiče malog fudbala. Priznanje smo dobili od Dušana Đuričića Kačketa, nekada velikog majstora ove igre i oca reprezentativca Filipa, koji je rekao da je ovo bilo samo u njihovo vreme, da Obrenovac ovoliko prati i voli mali fudbal.

Na finalnoj večeri trofeje najboljima uručili su: treneri Miloš Veselinović, Đorđe Vasić, Dragiša Savić, Srđan Ajdarić, fudbaleri Radničkog Nenad Ivanić i Dimitrije Filipović, nekadašnji igrač Partizana Predrag Lazić, predsednik opštine Miloš Stanojević, Branko Bezarević, predsednik FS Obrenovca, sportski novinar Milan Ašković i veliki fudbalski zaljubljenik Zoran Suček.