XS
SM
MD
LG

Teodorović: Da bi bio najbolji moraš pobeđivati najbolje!

Foto: RSS

Srpska juniorska reprezentacija ostvarila je istorijski uspeh plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva! U borbi za medalju očekuje ih veliki izazov, duel sa domaćinom turnira Nemačkom koji je na programu sutra od 18 časova u Berlinu.

Selektor Srbije, gospodin Đorđe Teodorović, u najavi utakmice govorio je s velikim poštovanjem o protivniku ali i o svom timu.

Uradili smo detaljnu analizu i predstavićemo momcima koje su prednosti a koje slabosti, kojih zaista ima malo, u timu Nemačke. Izuzetno kompaktna ekipa koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama i igraju na svom terenu. Sutra nas očekuje meč pred 10.000 navijača koji će navijati sa žarkom željom da njihova nacija zasedne na tron. U takvom okruženju moramo pokazati srce i sve svoje kvalitete. Nemam dilemu da to i možemo, možemo da se suprotstavimo svakoj ekipi na svetu uprkos otežavajućim okolnostima. Premostićemo to svojom inteligencijom, motivacijom i prepoznavanjem momenta u kom se nalazimo”, rekao je 51-godišnji stručnjak i potom dodao:

Ovo su jako bitni momenti za nas kao ekipu a i za srpski rukomet i sport. Moramo kao tim prepoznati značaj ovog momenta i da iz toga izvučemo motivaciju za poslednja dva dana takmičenja. Sve ekipe su istrošene, ali baš u takvim položajima će se videti ko je zaista pravi šampion. Mi smo dobili najtežeg protivnika u polufinalu, ali ako želiš da budeš najbolji moraš pobeđivati najbolje! Ovo su sati koji su u karijeri jednog sportiste zlatni, za koje se živi. Mi trenutno živimo svoj san i nadam se da ćemo ga dosanjati!

U svom obraćanju, selektor je uputio poziv naciji da pruži podršku srpskim juniorima u završnici Svetskog prvenstva i borbi za medalju.

Uvek želimo da budemo među najboljima! Ova ekipa ima taj potencijal i to smo pokazali i na ovom prvenstvu, a i prošle godine na Evropskom kada smo osvojili bronzano odličje. Nadam se da će cela ekipa i svi koji nas bodre prepoznati koliko je ovo veliki uspeh za celu Srbiju i postupiti onako kako je u ovom trenutku jedino ispravno - maksimalna podrška ekipi. Srbijo, navijaj za nas!

Jedan od najvažnijih šrafova i uzdanica odbrane koja je Srbiji donela plasman u završnicu, Branko Predović, poručio je da veruje u svoje saigrače i da svi priželjkuju da se popnu na postolje.

Spremićemo ovu utakmicu kao i sve prethodne, u potpunosti fokusirani na cilj i svoju igru. Sigurno će motiv više biti i pune tribine, što će biti izazov za koji smo spremni. Igramo u hali gde igraju naši reprezentativci i to nam je velika motivacija jer se svi ugledamo na Marsu i Bandu i maštamo da imamo karijere poput njihovih, a i da ih nasledimo u seniorskoj reprezentaciji. Jeste sjajno što smo među četiri najbolje ekipe na svetu, ali nadam se da nećemo stati na tome. Idemo jako, sa velikom željom i mirne glave u polufinale. Odličan smo tim, među nama vlada hemija, funkcionišemo kao porodica i verujem da je baš to presudno za dobre rezultate”, poručio je pivot Orlića.