XS
SM
MD
LG

Sutra u zatvorenom bazenu kraj Tise 5. kolo Kupa Srbije u plivanju

Bazen kraj Tise spreman da ugosti brojne plivače maratonce - foto: V. Jankov

Savez za plivanje na otvorenim vodama Srbije ponekad organizuje takmičenja i u zatvorenom prostoru. Jedno od takvih će se održati sutra u bazenu pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise u Bečeju. Peč je o 5. kolu SRB POOL OWS, a discipline su 1500 (10 krugova), 3000 (20 krugova) i 5000 (33 kruga) metara. Najavljen  je dolazak 180 takmičara, a čast domaćina braniće 12 plivača iz Bečeja.

- Prijavljivanje, uz kotizaciju od 1.200 dinara, može biti i na sam dan takmičenja, u nedelju od 8,30 do 9,30, a prva trka će startovati u 10 sati. Ukupno se boduje 18 uzrasnih kategorija u ženskoj i muškoj konkurenciji. Prvih pet u svakoj trci se ekipno boduju. Po troje prvoplasiranih u svakoj trci nagrađuju se medaljama, a pehare dobijaju apsolutni pobednici u ženskoj i muškoj konkurenciji, rekli su nam organizatori trke.

Organizator poziva ljubiteje sporta, plivanja posebno, da proprate takmičenje, koje će niti atraktivno i zbog toga što će  takmičari, koji su navikli na otvoren prostor, plivati u zatvorenom.