XS
SM
MD
LG
10.10.2022 Tempo Racing Team

Nikola Miljković do podijuma u Monci!

Foto: Tempo Racing Team

Naš poznati automobilista Nikola Miljković zabeležio je odličan rezultat u 13. ovosezonskoj rundiizuzetno konkurentog takmičenja Clio Cup Europe. Na stazi u Monci, srpski vozač je u subotnjoj trcibriljantnom vožnjom uspeo da osvoji treće mesto i tako se domogne podijuma, iako je startovao sa 12. pozicije. 

Vozač beogradske ekipe Tempo Racing Team je kroz cilj prošao šesti, ali je ipak završio na trećem mestu. Naime, zbog nesportske vožnje i penalizacije prvobitni poredak promenjen je odlukom sudija, tako da je Felipe Jelmini ostao bez trijumfa, apobednikom je proglašen Anthony Jurado, dok je drugi bio David Pouget.

Istovremeno, Miljković je bio najuspešniji u borbi za Challenger. Tu konkurišu debitanti u ovom izuzetno zanimljivom i ujednačenom takmičenju, gde je u trkačkim automobilima Renault Clio kup specifikacijeredovno više od 35 vozačana stazi, mahom iskusnih Francuza i Italijana.

U nedelju, usled kiše i problema sa setup-om, naš as nažalost nije uspeo da ponovi fenomenalan rezultat, ali je i pored svih izazova na mokroj stazi prošao sasvim solidno i završio u gornjoj polovini tabele.  

Do kraja sezone ostala su još dva trkačka vikedna odnosno četiri trke – u Francuskoj, na stazi Paul Ricard (14-16.10) i u Španiji, na stazi Cataluyna (11-13. 11).