XS
SM
MD
LG

Stigli do prvog jubileja

Sa lanjskog svečanog otvaranja odbojkaškog turnira u Bačkom Gradištu - foto: OK "Libero"

Odbojkaški klub "Libero' iz Bačkog Gradišta i Kancelarija za mlade opštine Bečej organizuju u subotu, 10. septembra, tradicionalni odbojkaški turnir za devojčice uzrasta od 2009. do 2013. godišta.

- Ovo je naš prvi mali jubilej, jer se turnir održava petI put, ali od lane se igra kao Memorijal „Paulina Pani Šoltiš“, u znak sećanja na našu igračicu tragično nastradalu u saobraćajnoj nesreći. Prva tri turnira su okuljali i devojčice i dečake, lane smo, zbog pandmije Kovid – 19, suzili samo na devojčice. I ove godine će tako biti, a razmišljamo da od iduće godine vratimo i dečake. Videćemo. Očekujemo oko 500 devojčica iz klubova sva tri vojvođanska regiona, a imamo najavu da će doći i naši prijatelji iz Bjeljine, pa će sve poprimiti međunarodni karakter, u ime organizatorarekao nam je Marinko Mimčićević.

Turnir se igra na fudbalskom terenu SC „Đorđe Tapavica Džoja“. Postaviće se 13 terena 12 x 6 metara, a ekipe broje po četiri igračice i dve rezerve. Svečano otvaranje je u 9 sati, a takmičenje počinje pola sata kasnije.

- Sve je sremno za pravi odbojkaški hepenimg, samo se plašimo da nas vremenski uslovi ne „izbace iz koloseka“, dodaje Marinko Momčićević i poziva ljubitelje odbojke da se priključe svojevrsnom odbojkaškom turniru na travi.