XS
SM
MD
LG

PLS: Inđiji derbi i pozicija lidera, u Ivanjici bez golova, Mladost GAT u seriji

Foto: Prva liga Srbije

Derbi u Inđiji opravdao je očekivanja i minimalna pobeda domaćina omogućila im je da se izdvoji na vrhu tabele. Ako bi tražili najprijatnije iznenađenje starta prvenstva opredeli bi se za Mladost GAT. Novajlija je trenutno na drugoj poziciji i pored lidera jedini su neporaženi. Šesto kolo otvoreno je duelom u Ivanjici i proteklo je bez golova. Konačno je "željo" došao do pobede, ali na "mišiće" protiv ofanzivnih Zaječaraca.

U prvom poluvremenu derbija, Inđija je, po rečima trenera Jandrića, kontrolisala situaciju na terenu, postigli gol i imali još prilika. -  U nastavku smo ušli pametno da im ne ostavimo dovoljno prostora i u pravom rovovskom odmeravanju snage izdržali, pogotovu ako se zna da imaju mlad i poletno tim, sa individualnim kvalitetom koji mogu da reše utakmicu. Mogli smo u jeku njihovih napada da ih kaznimo, jer su nam ostavili dovoljno prostora - kaže mladi stručnjak i dodaje da nisu došli do igre kojoj teže, ali je iskazan timski duh i karakter na taktičkom planu.

Utakmice u Ivanjici je bila dosta zahtevna na fizičkom planu, sa dosta duela, prekida. Vidi se, veli trener Goran Vuković, da je domaćin od starta igrao pod velikim pritiskom, i to nam je dalo priliku da zrelije uđemo i kontrolišemo dešavanja na terenu. Ulaskom Lukovića i Maričić uspeli su da optereti našu  zadnju liniju i imali više šansi. 
 
OFK Bačka je u Klupcima do 35. minuta bila u egalu sa domaćinom, imali više šansi, od toga dve stopstotne. Nismo, kaže trener Stojčevski, dali gol i za to smo bili kažnjeni posle greške našeg štopera koju je realizovao Komarčevic. U nastavku izašli smo napred, Bogdanović je imao kolosalnu priliku, da bi u finišu domaćin dao još jedan gol, i dodaje da su taman za dva gola bili bolji. U zadnjoj liniji osetilo se odsustvo bekovskog tandema Mijatović - Kostić.
 
Pre duela sa Zlatiborom, Kabel je ulogu favorita prepustio gostima, i uopšite uzev, svaka ekipa protiv njih je favorit. Trener Belić se pre meča suočavao sa velikim kadrovskim problemima. Njemčević i Marić su zbog kovida19 u izolaciji, Novaković je povredio ligamente, i nije mogao da računa na Lončara, tako da su na klupi imali samo tri igrača. Kontrolisali smo, kaže on,  igru, poveli iz penala. Zlatibor nas je u drugom poluvremenu pritiskao, jaki su fizički, pretili su iz prekida. Kad pogledam u kojim smo okolnostima odigrali meč, ne mogu biti nezadovoljan bodom. 
 
Prvi trijumf IMT-a u prvenstvu za nadu, a domaćin se još jednom uverio u nepisano pravilo da je vođstvo od dva gola najnezgodnije. Za dva minuta Budućnost je imala prednost od dva gola, i činilo se da su na pragu novog trijumfa, ali se sve promenilo u nastavku. Ofanziva "traktorista" se isplatila i do 62. minuta vođstvo Dobanovčane se istopilo, da bi golman Galović nepotrebno skrivio jedanaesterac i domaćina ostavio i bez boda.
 Radost je najzad stigla na Banjici i pobeda nad mlađanim sastavom RFK Grafičara uliva veru u ovaj tim. Rad je bio bolji rival u prvih 45 minuta i nadmoćnost krunisao sa dva gola. U nastavku gosti su se trgli i krenuli odlučnije ali je to delovalo bezidejno, izuzev lepog šuta i gola Nikole Matuljevića iskosa sa nekih 20-ak metara. Od tog trenutka igralo se nepovezano, bez konkretnih akcija i šansi. Pobeda za momke trenera Dragana Ivanovića za potvrdu uspona forme, "ljubičastima" za brigu i nespokoj.
 
U Pančevu je odigrana prava prvenstvena utakmica, raznovrsna, začinjena sa pet golova i brojnim prilikama sa obe strane.  Prema rečima kolege Vujanovića, koji je pratio susret,  Timok 1919 je bio bolji rival, ali, napominje, fudbal se igra za golove. Uzalud je gost imao posed od preko 60 osto kad je realizacija zakazala. Slično razmišlja trener Vojkan Rajčić, koji tvrdi da su ih dve početničke greške skupo kostale, i  ističe zasluženu pobedu domaćina i žali za bodom. 
Druga utakmica večerašnjem programa odigrana je u Sremskoj Mitrovici. Gosti iz Novog Sada su očigledno u velikom usponu i minimalcem protiv Radničkog stali su uz bok videće Inđije. Kako reče Dragan Perišić, trener domaćih, duel je odlučio jedan detalj. Uspeli su, veli, da kontrolišu dešavanja na terenu, naročito u prvom poluvremenu, stvorili 4-5 šansi, ali je iskusan i organizovsn sastav Mladosti GAT strpljivo čekao u tranziciji da napadne i posle centaršuta pao je jedini pogodak. 

30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9