XS
SM
MD
LG

Počele velike šahovske borbe u hotelu "Fontana''

Pojedinačno prvenstvo Srbije u hotelu ‚‚Fontana'' u Vrnjačkoj Banji

Renomirani hotel "Fontana" u Vrnjačkoj Banji biće ovih dana sve do 13. decembra mesto velikih šahovskih borbi u okviru 14. pojedinačnog prvenstva Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Zamenik predsednika Opštine Vrnjačka Banja Dane Stanojčić kaže da je Vrnjačka Banja ponovo mesto velikih šahovskih dešavanja. On se tom prilikom zahvalio Šahovskom savezu Srbije i učesnicima poželeo dobrodošlicu i uspeh na ovom takmičenju. Podpredsednik Šahovskog saveza Srbije Obren Ćetković se prilikom svečanog otvaranja obratio prisutnima u hotelu "Fontana" pozdravio sve učesnike i poželeo im uspeh na 64 polja. Isto tako poželeo je brz oporavak i predsedniku ŠSS Draganu Laziću i generalnom sekretaru ŠSS Andriji Jorgiću. Ovo prvenstvo ima prosečan rejting 2.232 poena što ga svrstava u samu kategoriju majstorskih turnira po ranijoj klasifikaciji. Učestvuje po 10 šahista i šahistkinja, Obren Ćetković kaže da prosečan rejting od 2.511 poena svrstava ovo prvenstvo u veoma jaku 11 kategoriju.

Na prvenstvu među učesnicima je i iskusni internacionalni majstor Novak Čabarkapa. Organizacioni turnir ovog prvenstva predvodi direktor Marijan Stričević, koji se ovom prilikom zahvalio sponzorima koji pomažu organizaciju, da se ova drevna igra vrati gde joj je mesto u centru pažnje. Učesnicima je poželeo sreću i uspeh u šahovskim borbama.