XS
SM
MD
LG
29.11.2020 Predrag Maravić

Novobanovčani slavili u Novom Sadu

KK I Came To Play

U meču 9. kola Prve RL Sever - grupa A, košarkaši Omladinca iz Novih Banovaca su trijumfovali u Novom Sada protiv ekipe I Came To Play rezultatom 75:60. 

Posle prva dva perioda igre gosti na veliki odmor odlaze sa +11 poena prednosti, 32:43. Nakon trećeg perioda igre i nešto agilnije igre domaći dolaze na -7 poena pred početak poslednje četvrtine. Ispostaviće se, da je to ujedno vučeras bio najbolji period domaće ekipe. U poslednjoj četvrtini gosti su ponovo pojačali odbranu, bili precizniji u fazi napada, i na kraju slavili ubedljivu pobedu. 

Domaći su igrali ovaj meč sa sedam košarkaša, a gosti sa osam. Mnogo igrača u oba tima je bolesno ili povređeno. Želimo im brz oporavak i što skoriji povratak na parket.  

Posle utakmice Luka Šarenac, košarkaš domaće ekipe je rekao: - Nismo mogli da se suprostavimo gostima iz Novih Banovaca. Imali smo puno promašaja i izgubljenih lopti u odbrani i fazi napada. Bez snage, brzine i efikasne igre nema pobede. U nastavku prvenstva očekujemo oporavak svih odsutnih saigrača, a pobede će doći snagom, brzinom u odbrani i napadu. 

Žarko Gagričić pomoćni trener, Goran Ikonić trener i Darko Gagričić pomoćni trener

Pomoćni trener Darko Gagričić je istakao: - Naš klub je osnovan pre tri godine i imali smo dobre uspehe i rezultate u prethodnom periodu. Krenuli smo od beton ligi i evo nas u Prvoj RL Sever - grupa A. Svi igrači su srednjoškolci i studenti iz regiona i Srbije. Imamo vrlo dobre uslove za rad, treniramo svaki dan u velikoj dvorani Spensa. Naši sponzori su kompanija "Zona sumraka" i  medijska kuća "Klinika" koji nam puno pomažu. Pozivamo mlade košarkaše koji studiraju u Novom Sadu da nam se jave na treninge i postanu članovi našeg košarkaškog kluba I Came To Play. Hvala vašem portalu što nam je omogućio prostor da se predstavimo široj košarkaškoj javnosti u Srbiji i svetu.

Tekst i foto: Predrag Maravić


Podrinje 84 : 64 Topola
Hajduk 77 : 80 Srem
I Came To Play 60 : 75 Omladinac
Futog 77 : 95 Joker
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Srem 9 9 0 18
2 Joker 9 8 1 17
3 Hajduk 9 5 4 14
4 Futog 9 5 4 14
5 Podrinje 9 4 5 13
6 Omladinac 9 3 6 12
7 Topola 9 1 8 10
8 I Came To Play (-1) 9 1 8 9