XS
SM
MD
LG

Promovisan film o Ivanu Gudelju "Ivanova igra"

Foto: Predrag Maravić

Sinoć je u Beogradu, u dvorani Jugoslovenske kinoteke održana promocija filma "Ivanova igra", životni film o Ivanu Gudelju, bivšem sjanom fudbaleru Hajduka iz Splita i najmlađem kapitenu (22 godine) reprezentacije Jugoslavije, na svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine.

Film "Ivanova igra" traje 52 minuta, reditelja, scenariste i producenta Tomislava Žaje koji govori o prekinutoj karijeri i životu fudbalera Ivana Gudelja. Kako je rečeno na promociji, Gudelj se uspeo izdići iznad teške bolesti i nevolja koje su ga snašle i uspeo da preokrene rezultat u već naizgled izgubljenoj životnoj utakmici. Svojom disciplinom i istrajnošću danas je primer mnogim mladim sportistima.

Film je prezentovan u okviru projekcije Dani hrvatskog filma u Beogradu, a organizator je udruženje Hrvata Beograda "Tin Ujević", čiji je predsednik filmski reditelj iz Beograda Stipe Ercegović.

Projekciji filma su prisustvovali eminentni ljudi iz sveta sporta: Vladimir Petrović "Pižon", Dragan Stojković "Piksi", novinari Milojko Pantić i Miodrag Stojanović, predstavnici ambasade Hrvatske u Beogradu, članovi udruženja i poštovaoci fudbalskod dela Ivana Gudelja. Siruno bi dvorana Jugoslovenske kinoteke bila prepuna (400 osoba) ali zbog trenutne situacije sa kovidom bilo je prisutno samo 35 osoba.

Dogovoreno je, da se film o Ivanu Gudelju ponovo emituje kada budu bolja epidemiološka situacija naredne godine. Posle promocije filma druženje je nastavljeno u restoranu Mali Kalemegdan, a domaćin je bio Velizar Đerić, bivši ministar sporta u Vladi Republike Srbije. 

Tekst i foto: Predrag Maravić

IVANOVA IGRA (Trailer) from Gral Film on Vimeo.