XS
SM
MD
LG

Čile lako pao

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Čileanca Kristijana Garina sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3) i tako doneo drugu pobedu Srbije protiv Čilea na ATP kupu. Naša reprezentacija sa maksimalnim učinkom iz grupe prolazi u četvrtfinale.

Srbija je i pre dve pobede nad Čileom obezbedila prvo mesto Grupe A i plasman u četvrtfinale.

 Takvim raspletom očekivalo se da selektor Zimonjić odmori bar Novaka Đokovića u duelu sa Čileancima, ali to nije bio slučaj.

Poput Lajovića koji je savladao Džarija, Đoković je maksimalno profesionalno pristupio duelu, uprkos manjku imperativa pobede.

Najboljem srpskom teniseru u prvom setu bio je dovoljan jedan brejk i 30 minuta tenisa kako bi ga rezultatom 6:3 osvojio.

U drugom setu zaigralo se oštrije sa obe strane, Garino je, svestan mogućnosti, odlučio da produži meč koliko je god u njegovoj mogućnosti.

Čileanac je oduzeo servis Đokoviću, ali je potom Novak u naredna tri servis gema rivala dolazio do brejka i nakon 43 minuta osvojio drugi set takođe sa 6:3. 

 "Orlovi" su prethodno savladali Francusku i Južnu Afriku, pa nakon duela sa Čileancima putuju za Sidnej, na završnicu turnira.

Srbija još uvek ne zna protivnika u četvrtfinalu, osim da će to biti najbolja drugoplasirana selekcija.