XS
SM
MD
LG

Druženje s Ađankama

Neke od rukometnih veteranki Bečeja koje su igrale sa Vesnom Volentirov

Rukometni memorijal "Vesna Volentirov" u Bečeju doživljava het-trik. Dugo je trebalo koleginicama u 45. godini preminule Vesne Volentirov da se organizuju i na najlepši mogući način sačuvaju uspomenu na njen doprinos bečejskom rukometu. Odlučeno je da "prvenac" okupi samo devojke sa kojima je neustrašivi golman igrala. Odazvalo se tridesetak devojaka.

- Vesna nas je fizički prerano napustila, ali na ovaj način evociramo uspomene na nju i sećamo se svega što smo godinama delili na tereni i van njega. Na prvom memorijalu, sedam godina posle Vesnine smrti, igrale su "bele" i "plave". Znamo da bi naša Vesna želela po poluvreme da brani za obe ekipe, jer je sa svima bila u izvrsnim odnosima. Raduje nas što je sa tribina pedesetak ljubitelja rukometa pratilo utakmicu. Drugi memorijal je poprimio međunarodni karakter, jer nam je u gostima bilaekipa "Peterdombi" iz mađarskog grada Zalaegersega. Ove godine će nam u gostima biti veteranke Halas Jožefa iz obližnje Ade, rekao nam je inicijator Memorijala „Vesna Volentirov“ Petar Bašić.

Memorijalna utakmica igraće se u subotu, 28. septembra, od 16 sati u sportskoj dvorani "hrama sportova" kraj Tise. Biće to prilika da se ljubitelji rukometa sa tribina prisete nekadašnjih rukometašica Bečeja i Ade, a one će posle na zajedničkom druženju u restoranu "Mapamondo" imati o čemu da pričaju.