XS
SM
MD
LG

Metalac slavio protiv OFK Bačke

Foto: FK Metalac

Sparno veče u Gornjem Milanovcu, donelo nam je jednu od najelektrisanijih utakmica Metalca. Zbog struje su stali reflektori, zbog pogotka izbili sukobi. Od velikog broja prilika u drugom poluvremenu, sa igračem više, plavi su uspeli da iskoriste jednu, za konačnih Metalac – OFK Bačka 2:0.

Otvorena utakmica od samog starta. Poslednja linija gostiju bila je postavljena daleko od gola, dok je Metalac utakmicu otvorio povučenije nego inače. Bez obzira na povučeniju postavku igre, Metalac je imao veći posed.

Igra se u prvih 15 minuta uglavnom odvijala na sredini terena, bez izrazitih prilika, ali puna tempa, tako da je bila zanimljiva za gledanje.

U 16-om minutu došlo je do kratkog prekida struje, posle koga su reflektori ostali van pogona, pa je utakmica prekinuta na 10 minuta.

Prvu priliku na utakmici imao je Metalac. Igrao se 28′ minut kada je Vukmanović lepo prošao po desnoj strani, proigrao Katanića, koji šutira sa 17 metara, ali za malo preko gola gostiju.

Kako se bližio kraj poluvremena, Metalac je imao sve bolji protok lopte, igrao sve bolje i bio znatno opasniji rival od Bačke.

U 44′ videli smo odličan pokušaj Bačke iz slobodnog udarca, sa 19 metara od gola Metalca. Slobodan udarac izveo je Krstić, bivši igrač Metalca, a lopta je završila tik pored desnih rašlji gola Šćekića.

U 45′ tekao je napad Bačke, jedan od igrača pao je na zemlju tražeći slobodan udarac, sudija nije prekinuo igru, usledila je dubinska lopta pred gol Bačke, štoper gostiju je propustio loptu očekujući od sudije prekid igre, ali ga nije bilo, Grbović to koristi uzima loptu, izlazi 1 na 1 pred golmana i postiže pogodak za vođstvo Metalca od 1:0. Nakon pogotka, nekoliko igrača Bačke kreće u jurnjavu za Grbovićem, nakon čega dolazi do sukoba i opšteg meteža na terenu. Sudija je podelio po 2 crvena kartona na obe strane i žuti karton za goste. Iz ekipe Metalca isključeni su Ješić i pomoćni trener Stanković, dok su u ekipi gostiju isključeni Milovanović i Obrenović, tako da je Metalac utakmicu nastavio sa igračem više.

Prvo poluvreme je zbog prekida produženo 15-ak minuta. Pred sam kraj poluvremena nova prilika za Metalac. Lopta stiže do Katanića u šesnaestercu gostiju, on ne šutira iz prve već izvodi “lažnjak”, pomera se ulevo i šutira u donji desni ugao gola Bačke, ali golman Milojević dobro interveniše.

Krenuli su agresivno igrači Metalca od prvog zvižduka sudije u drugom poluvremenu, željni da što pre iskoriste igrača više i postignu drugi pogodak.

Solidan napad Metalca u 58′ oštrim udarcem je završio Savić, ali je lopta završila preko prečke. Pola minuta kasnije oštar centaršut Mijailovića sa leve strane u srce šesnaesterca gostiju, ali za malo kasne Savić i Vukmanović.

Dobar prodor Mlađovića u 63′ iz zadnje linije, dupli pas sa Koraksićem, ali udarac Mlađovića završava pored gola gostiju. Minut nakon toga odličan udarac Jokića krajnjim naporom brani Milojević. U sledećem napadu videli smo novu priliku za Metalac. Loptu u srcu šesnaesterca gostiju prima Savić, ali golman gostiju je ponovo odličan.

U 67′ nova odlična šansa za Metalac. Vukmanović promalazi Jokića na levoj strani šesnaesterca, Jokić se oslobađa čuvara, iskosa je po levoj strani, šutira na prvu stativu, ali dobro postavljeni golman Milojević brani i ovaj pokušaj. Samo dva minuta kasnije 1 na 1 sa golmanom gostiju izlazi Katanić, okleva sa udarcem, izvlači se levo, daje odbrani Bačke vremena da ga stigne i na kraju njegov udarac odlazi u gol aut.

Gosti u ovom periodu igre gotovo da nisu prešli na polovinu Metalca. Nakon niza propuštenih prilika domaćih Bačka polako dolazi do daha, ali bez većih pretnji po gol Metalca.

Dobru kontru Metalca u 78′ ne uspeva da u pogodak pretvori Savić. Bio je najbliži golmanu gostiju, imao loptu ispred sebe, igrača Bačke na leđima, ali na žalost nije uspeo da uputi udarac.

Ponovo je u glavnoj ulozi Savić u 84′. Šutira sa 17 metara od gola gostiju sa desne strane, ali Milojević odlično brani i odbija loptu u korner.

Najzad u 86′ Metalac uspeva da kruniše veliku inicijativu. Munjevitu kontru povukao je Mijailović, pronašao je Savića koji sa desne strane ulazi u šesnaesterac, izlazi sam ispred Milojevića i preko njega trese mrežu Bačke za vođstvo Metalca od 2:0.

Svi su očekivali centaršut Mijailovića u 90′, a on se odlučio na udarac, sa roglja šesnaesterca sa desne strane, ali golman Milojević brani njegov udarac, lopta pogađa stativu i odbija se u polje.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja. Naredni meč plave očekuje u subotu 31. avgusta, kada gostuju ekipi Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Metalac – OFK Bačka 2:0 (1:0)
Stadion Metalac, 24. avgust
Sudija: Lazar Tripković

Strelci: Grbović 45′, Savić 86′
Žuti kartoni: Gočanin 49′ (Metalac) Milovanović 45′, Veselinović 57′ (OFK Bačka)
Crveni kartoni: Ješić 45′, Stanković 45′ (pomoćni trener) (Metalac), Obrenović 45′, Stojanović N. 45′ (OFK Bačka)

Metalac: Šćekić, Vranjanin, Gočanin, Ješić, Grbović (Savić 55′), Katanić, Jokić (Gojković 69′), Vukmanović (Nović 81′), Mlađović, Mijailović, Koraksić

OFK Bačka: Milojević, Veselinović, Marinković, Obrenović, Krstić, Dimitrić (Asani 72′), Marković, Stojanović N, Milovanović, Đorđević, Stojanović M (Tomović 65′)


Radnički 1923 3 : 0 Smederevo 1924
Metalac 2 : 0 OFK Bačka
Sinđelić 1 : 0 Dinamo
Zlatibor 0 : 0 Kabel
OFK Žarkovo 1 : 3 Radnički (P)
Trayal 1 : 1 Zemun
Kolubara 3 : 1 Novi Pazar
Budućnost 2 : 2 RFK Grafičar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kabel 5 3 1 1 10
2 Trayal 5 3 1 1 10
3 Dinamo 5 3 0 2 9
4 Metalac 5 3 0 2 9
5 RFK Grafičar 5 2 2 1 8
6 Novi Pazar 5 2 2 1 8
7 Radnički (P) 5 2 2 1 8
8 OFK Žarkovo 5 2 1 2 7
9 Radnički 1923 5 2 1 2 7
10 OFK Bačka 5 2 1 2 7
11 Kolubara 5 2 1 2 7
12 Zlatibor 5 1 3 1 6
13 Budućnost 5 1 2 2 5
14 Sinđelić 5 1 2 2 5
15 Zemun 5 1 1 3 4
16 Smederevo 1924 5 0 0 5 0