XS
SM
MD
LG

Saopštenje za javnost Fudbalskog kluba Inđija

Fudbalski klub Inđija u poslednje tri godine od dolaska nove Uprave se bori sa brojnim problemima nasleđenih iz predhodnog perioda. Stabilizaciaja kluba, posebno u finansijskom pogledu traje dugo, a sve dospele obaveze klub na vreme ispunjava kako prema igračima, stručnom štabu, poreskim organima, tako i prema drugim društvenim strukturama, Opštini Inđija i Republici Srbiji.

Fudbalski klub Inđija se na sportskom polju nikada nije bavila prizemnim i nesportskim radnjama i neće. Kao potvrda tog pravca je i jedna neuspela sezona gde je ovaj klub u poslednjoj utakmici u sezoni u Požarevcu bio nadomak, Super lige Srbije. Mladi radnik je pobedio na toj utakmici i mi smo im tada čestitali plasman u elitni rang takmičenja. Fudbalski klub Inđija važi u fudbalskom svetu za uzornog domaćina, a kroz objekat ovog kluba su proticale Univerzitetske igre koje je organizovala naša država, kao i brojne reprezentativne utakmice mlađih kategorija, te utakmica u ženskom fudbalu. Naša publika je uvek bila korektna prema rivalima i kako se često ističe "pozorišna". Ona tek sportski reaguje na česte po nas nepravde viđene na terenu, ali igrači, stručni štab i Uprava kluba su uvek bili primer ne za samo ovu sredinu.

Zbog toga očekujemo da u revanš utakmici baraža za popunu Super lige Srbije imamo isti tretman kakav su imali igrači, stručni štab, gledaoci iz Vranja, koji ni u jednom pogledu nisu bili ni na koji način ugroženi, vređani ili slično.

Na kraju očekujemo fer i sportsko ponašanje svih aktera na terenu, korektan odnos prema našim navijačima koji će brojno, organizovano, stići na revanš u Vranje.