XS
SM
MD
LG

Marko Blagojević: Jadranska liga odlična za sazrevanje mladih igrača

Debitantska sezona vaterpolista niškog Naisa u Regionalnoj A2 ligi završena je pre desetak dana, a iako su osvojena samo 4 boda, trener Marko Blagojević kaže da je igranje u ovoj ligi dobro zbog afirmacije mladih igrača i da su mnogobrojni pehovi sprečili ekipu da zabeleži još pobeda.

Šef stručnog štaba niškog tima rekao je da je postojanje Jadranske lige odlična stvar.

Pre svega zbog stasavanja mladih igrača, jer je kvalitetnija od domaćeg prvenstva. U hrvatskim i crnogorskim ekipama igraju igrači, koje su ovi mladići do skoro mogli samo na televiziji da gledaju, a imali su ove sezone priliku da igraju protiv njih - počeo je priču Blagojevič.

490x370-marko-blagojevic.jpg

Postojanje Jadranske lige odlična stvar; foto: vknais.org.rs

Nais je u premijernoj sezoni u drugoj po kvalitetu Jadranskoj ligi zabeležio po jedan remi i pobedu, a strateg niškog tima je pre početka takmičenja rekao da će svaki osvojeni bod biti premija.

Posledice odlaska igrača, koji su bili glavne karike, kao i nemogućnost treniranja u Nišu nekih mesec i po dana gde smo morali da putujemo u Leskovac i radimo samo u terminima kada deca ne idu u školu odrazile su se na slabije rezultate na početku prvenstva - istakao je on.

Niški sastav je u uvodnim utakmicama bio “topovsko meso” za iskusnije i kvalitetnije protivinke. Međutim, kako je sezona odmicala niški tim je bio sve kompetentniji.

Kasnije se videlo da igrači sve više sazrevaju i na kraju sezone smo igrali konkurentan vaterpolo sa dosta zvučnijim ekipama. Da nije bilo stalnih bolesti i povreda igrača sigurno je da bismo osvojili više bodova, ali je najbitnije da su mladi igrači mnogo brže napredovali, nego da smo igrali domaću ligu - kazao je Blagojević.

On se potom osvrnuo na segmente igre koji su nedostajali mladoj niškoj ekipi u debiju u regionalnom takmičenju.

U prvom delu prvenstva u prvi plan su izbili igrači koji su bili ranijih sezona na klupi, pa se kod njih video nedostatak samopoudzdanja, sportskog bezobrazluka i agresivnosti. Dosta smo oscilirali jer nismo verovali u svoje kvalitete, ali smo se kasnije trgli, smanjili broj grešaka, ali moramo još uvek da radimo na tome kako se u domaćem prvenstvu te stvari ne bi ponavljale - podvukao je trener Naisa.

Nastup Nišlija “na Jadranu” i naredne sezone, prema rečima Blagojevića, zavisi od nekoliko faktora.

Ako veliki broj igrača ponovo bude otišao i bude usledila nova rekonstrukcija igračkog kadra, onda je bolje da se takmičimo u domaćoj ligi sa mladim snagama i kroz par sezona se ponovo pojavimo u Jadranskoj ligi. Ukoliko ostane ista ekipa tokom leta, nema razloga da se ne igra - zaključio je Blagojević.

Vaterpolisti Naisa se sada okreću domaćim obavezama gde ih narednog vikenda očekuje turnir za razigravanje od 5. do 8. mesta sa ekipama Šapca, Beograda i Banjice. Zavisno od raspleta, ekipe će u četvrtfinalnim duelima plej-ofa ukrstiti koplja sa četiri ekipe iz Jadranske A1 lige - Crvenom zvezdom, Partizanom, kragujevačkim Radničkim i Vojvodinom.

 

14 .kolo RVL - A2
Nais 11 : 10 Medveščak
Jadran ST 11 : 6 Solaris
Budva 11 : 10 VA Cattaro
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jadran ST 12 10 1 1 31
2 Budva 12 8 1 3 25
3 Solaris 12 7 2 3 23
4 Primorac 12 4 3 5 15
5 Medveščak 12 4 1 7 13
6 VA Cattaro 12 2 3 7 9
7 Nais 12 1 1 10 4