XS
SM
MD
LG

Buđenje u pravo vreme iz sna ekipe Temca

Dana 25.10.2014. godine,  na pomoćnom stadionu FK Radnički iz Pirota, od 14,00 časova, odigrana je prvenstvena fudbalska utakmica  devetog kola, Opštinske lige Pirot  između novoformirane ekipe od ove godine  Rongi Siti iz naselja Rogoz i ekipe koja se niz godina takmiči u ovoj ligi i koja pukom slučajnosti ne uspeva da se vrati u Okružnoj ligi Pirot gde po kvalitetu i zaslužuje ekipe Temca iz sela Temska. Do ovog kola ekipa Temca nazila se na drugom mestu iako je zadnje dve utakmice izgubila i to kao domaćin.

Na ovoj utakmici ekipa Temca je došla kao apsolutni pobednik jer se po kvalitetu to i očekivalo da lagano osvoji bodove. Pre početka utakmice među navijačima Temca se moglo čuti da predsednik kluba opet nije došao na utakmicu njima iz nepoznatog razloga,  što je odmah dovelo do priče o nekim dešavanjima u ovom klubom i čudnim rezultatima u poslednjih nekoliko kola. Uz ekipe se mogao videti dugogodišnji sportski radnik, trener  i veliki zaljubenik u fudbal i bivši predsednik kluba Temac Najdan Jančković koji je i vodio ovu ekipu na ovoj utakmici (ne zvanično). Od samih gledalaca koji su stajali  na dosta lošem vremenu uz vetar tokom celog susreta mogli su se  čuti komentari:  “ Nača se vratio, nača je preuzeo ekipu,  ne može se bez ovog čoveka u ovaj klub Pirtoskog Murinja to vam ja pričam, samo on može da nas vrati u Okružnoj ligi, što je opet uz ekipu  itd. “.

Da ne dužimo  ovim pričama šta se čuje pored terena, a  što se najverovatnije može videti i čuti na sledećim susretima dali je došlo do nekih promena u ovom klubu.  Utakmica je počela sa dosta nepovezanom igrom kod obeju ekipa ali sa blagom nadmoćnošću ekipe Temca. Domaća ekipa  odupirala se gostujućoj ekipi samo do 20 minuta,  kada je je igrač gostiju Dzonić  Miloš efektnim udarcem pogodio vrata domaćina,  za vodstvo od  1: 0. Od tog minuta ekipa Temca je nastavila sa dobrom igrom i zasluženo završila prvo poluvreme  vodstvom od 1:0.

Drugo poluvremene krenulo je sa čestim napadima ekipe Temca prema vratima ekipe Rongo Siti i to se isplatilo novim pogodcima u 49 minutu Manić.D i u 62 minutu pogodtkom Jovanovića za vodjstvo od 3 : 0. Tada se ekipa Rongo Siti probudila i počela da igra i stvara svoje šanse što je rezultiralo pogodkom Mladenović.M,  za smanjenje vodstva Temca na 3 : 1. Taj pogodak  dao je krila domaćoj ekipi i više puta uputila nekoliko šuteva u vrata gostiju ali efektivnim odbranama ih u tome sprečio odlični danas Veljković. Domaća ekipa se otvorila i iz jedne brze kontre ekipa Temca uspela je da poveća svoje vodstvo 4: 1. pogodtkom Dzonić.M  u 78 minutu, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Na osnovu svega viđenog danas na terenu može se videti da se ekipa Temca u pravom vremenu probudila  iz sna i opet se vratila na prvo mestu u Opštinskoj ligi, naravno i to zaslugom Jančković Najdena koji je davao danas savete ovoj ekipi kaka da igra na terenu  što pokazuje da se ovaj sportski radnik polako vraća svom najvećom ljubavi ekipi Temac na mestu starog uspeha pod njegovim rukovodtsvom.

Gledalaca: 40  Pogodci:  Mladenović u 66 minut za Rongo Siti, Dzonić.M  u 24 I 78, Manić.D u 49, Jovanović.M u 62 minut za Temac. Sudije: Živković.A-8,5, Nonić Dušan-8,5, Velev Andjela-8,5  Delegat: Janković Dragan

RONGO SITI : Savić-7,Veljković-5,5, Stojanović-5,5  Veličković-6, Denčev-6 Stanković-6, Mladenović-7, Sotirov-6, Tošić-6, Andrejić-5, Janjić-6  Trener : Kostić Filip, pomoćni trener : Petrović B

TEMAC: Veljković-8, Dzonić.D-7, Pejčić.A-7,5, Manić.V-6,Jovanović-6, Stojanović-8,5, Dzonić.M -8,5, Pejčić-6.5,  Milošević.D 7,5, Đorđević.M-6,. Aleksić.D    Trener: Lilić Bojan

Igrač utakmice:Veljković.D ( Temac ).


Pobeda 3 : 1 Jerma
Rongo Siti 1 : 4 Temac
Veliki Suvodol 1 : 9 Lokomotiva
Sloboda 2 : 2 Zvezda
Mladost 2 : 3 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Pobeda 9 6 2 1 20
2 Temac 9 6 0 3 18
3 Zvezda 8 5 1 2 16
4 Lokomotiva 8 5 1 2 16
5 Jerma 8 5 0 3 15
6 Mladost 8 4 0 4 12
7 Sloboda (-1) 8 3 1 4 9
8 Veliki Suvodol 8 3 0 5 9
9 Sloga 8 2 1 5 7
10 Rongo Siti 8 1 1 6 4
11 Provalija 8 0 3 5 3