XS
SM
MD
LG

Juniorke bolje od Hrvatske - obezbedjen plasman na svetsko prvenstvo

Od 6. do 8. aprila u Požegi je održan kvalifikacioni turnir rukometašica, za svetsko prvenstvo. U pitanju su bile juniorke, devojke rodjene 1992. godine i mladje. Učešće su uzele selekcije Srbije, Ukrajine, Hrvatske i Bugarske. Dve prvoplasirane ekipe obezbedile su plasman na svetsko prvenstvo u Češkoj a to su Srbija i Hrvatska.

Po onome što su naše igračice prikazale, utisak je da se odlično radi sa mladjim selekcijama i da u budućnosti možemo očekivati lepe vesti iz ženskog rukometa. Sigurnom i na momente lepršavom igrom, Srbija je redom pobedjivala Ukrajinu, Bugarsku i Hrvatsku. Prvog dana takmičenja postignuti su sledeći rezultati: Srbija-Ukrajina 29-18 (14-6) i Hrvatska-Bugarska 37-25 (15-15).

Sledećeg dana naš tim je savladao Bugarsku sa, ubedljivih, 38-10 (18-5), dok je Hrvatska, u uzbudljivom meču, savladala Ukrajinu sa 24-23 (14-10). Već tada su naša i hrvatska reprezentacija obezbedile učešće na planetarnoj smotri juniorki u Češkoj. Ostao je da se odigra medjusobni duel Srbije i Hrvatske. U tom susretu naše juniorke su čvrstom i organizovanom igrom, bodrene navijanjem publike, relativno lako, savladale vršnjakinje iz Hrvatske, rezultatom 28-24 (14-9).

Posebno su se u našem timu istakle-Georgijev (u odbrani i napadu), Vasić (izvanredna igra u odbrani), golman Risović, zatim Popović i Filipović, mada sve igračice zaslužuju samo reči hvale za sve prikazano. Publika je navijala fer i burnim aplauzom ispratila sve aktere ovog turnira.

Svetsko prvenstvo počinje 1. jula i traje do 15. jula. Ambicije našeg tima su jasne, a to je osvajanje jednog od odličja. Kvalitet postoji i nadamo se da će devojke uspeti da ostvare zacrtano.