XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Određeni strelci za Plzen

BEOGRAD, 27. maj (Info centar).- Srpski mladi strelci učestvovaće na jednom na najjačih svetskih juniorskih turnira „Olimpijske nade“ u Plzenu od 18. do 22. juna.

Sportski dirktor SS Srbije Srećko Pejović je istako da će ovo takmičenje biti jedno od najvažnijih u pripremama za svetsko seniorsko i juniorsko Prvenstvo sveta u Granadi u septembru.

U Plzenu će gađati puškom juniori: Stevan Jovanović („Čika Mata“), Andrija Milovanović (Niš), Miloš Ivanović („Čika Mata“) i Jovan Čičevski (Novi Sad) – svi MK i vazdušnom puškom i juniorke: Milica Babić (Novi Sad), Nina Radulović (Zvezdara), Marta Bireš (Jedinstvo), Tijana Kolarik (Pančevo), Sanja Vukašinović (Jedinstvo) – sve MK i vazdušna puška i Tiha Todorović (Lukanjac, Pirot) - samo vazdušna puška.

Pištolj, juniorke: Ana Alentijev (Smederevo) – MK i vazdušni pištolj, Jovana Dragačevac („Aleksa Dejović“) – samo vazdušni pištolj i Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće) – samo vazdušni pištolj.

Juniori: Vitomir Tucović („Aleksa Dejović“) – MK i vazdušni pištolj.

U stručnom štabu su Sreten Nešković (vođa ekipe), Saša Iker, Dušan Hartner, Maja Novković i Boban Marinković. Polazak je 17. juna u 21 čas sa strelišta Careva Ćuprija.

Prošle godine u Plzenu ženska juniorska ekipa MK puškom 60 metaka ležeći oborila je državni rekord i osvojila četvrto mesto, a peti u trostvu MK puškom takođe sa državnim rekordom bili su juniori. U trostavu u finalu je osvojio osmo mesto Stefan Aleksandrovski. Kod omladinki, Marta Bireš je u trostavu bila 14.