XS
SM
MD
LG

FSRS ponovo potkopava regularnost Prve lige Republike Srpske

 

 

Fudbalski savez Republike Srpske kao da se trudi iz sedmice u sedmice da napravi neku glupost i tako nastavi podugačak niz nelogičnih, glupih, pa ponekad i sramnih odluka.

Naivni smo, nažalost, bili kada smo mislili da smo sve vidjeli na terenima Republike Srpske, ali nismo mogli pretpostaviti da će ono što nije strana pojava u nižim ligama postati svakodnevnica u Prvoj ligi Republike Srpske.

Direktan udar na regularnost takmičenja jeste da brat bratu bude sudija, a to se danas u Istočnom Sarajevu po treći put dogodilo u režiji FSRS.

Slaviša Mazić, brat defanzivca Zvijezde 09, Nikole, danas je bio četvrti sudija u meču gdje je njegov brat proveo svih devedeset minuta. Ovo je već treći put ove sezone da Nikola Mazić bude sudija u meču gdje igra njegov brat. Prvi put je to bilo u porazu Zvijezde 09 u Kupu Republike Srpske protiv Leotara kada je Slaviša "mahao", a Nikola ušao u drugom poluvremenu, a drugi put nedavno u Prvoj ligi kada je Zvijezda 09 gostovala kod Drine. Tada je, baš kao i danas Slaviša bio četvrti sudija.

Neki će možda reći da je to samo četvrti sudija i da je to nebitno. Međutim, službeno lice je službeno lice bez obzira na to da li imao uticaj na igru kao glavni i linijske sudije. Hipotetički, šta bi bilo da se, ne daj Bože, Aleksandar Njegomirović danas povrijedio, a kao zamjena uskočio Slaviša Mazić. 

Nažalost, FSRS bespotrebno pravi  cirkus od lige koja se svakako igra za službena lica. Pored brojnih sramnih sudijskih odluka tokom sezone, lakrdijaških penala, nedosuđenih ili dosuđenih ofsajda zbog kojih su se poništavali ili priznavali golovi, i sve u svemu putujućeg cirkusa kojeg kreiraju službena lica, ovakve situacije apsolutno nisu potrebne FSRS, a i sami imaju sasvim dovoljan broj sudija, tako da zamijeniti Slavišu Mazića u jednom ovakvom meču ne predstavlja problem.

Nažalost, opet, radi se o dva izuzetna momka, Nikoli, koji je odličan defanzivac, ponajbolji u Prvoj ligi Republike Srpske, a u paru sa Delimirom Bajićem čiti i najbolji tandem defanzivaca u prvoligaškom karavanu, te Slaviši koji je jedan od ponajboljih sudija Prve lige Republike Srpske, pa im bespotrebno "tovarenje" FSRS nikako ne treba i ne ide u prilog.