XS
SM
MD
LG

Završnica kupa Srbije u Šapcu: Jagodina juri duplu krunu!

Dragan Markov (ŽORK „Jagodina“): Očekuje nas teška i neizvesna utakmica, igramo pred njihovom publikom, ali pokušaćemo da se spremimo na najbolji mogući način i da uđemo u finale.

Milica Rančić (ŽORK „Jagodina“): Znamo recept za pobedu jer smo ih u par prethodnih utakmica pobedili. Imamo već dosta treninga zajedno i kao ekipa delujemo sve sigurnije i uigranije. Daćemo sve od sebe da jakom odbranom dođemo do pobede i prolaska dalje

Foto: RSS.RS

Milutin Lučić (ŽRK „Vrbas“): Ovogodišnje izdanje finalnog turnira Kupa Srbije predstavlja krunu našeg dosadašnjeg rada u ovoj sezoni, kao i najveći uspeh našeg kluba u njegovoj istoriji. Samo učešće na ovom turniru, na kojem ćemo učestvovati zajedno sa višestrukim šampionima naše zemlje, višestrukim pobednicima Kupa Srbije, kao i učesnicima evropskih takmičenja, predstavlja čast i privilegiju za sve nas. Naša filozofija bazira se na afirmaciji mladih igračica, tako da će ovaj turnir za njih biti jedno neprocenjivo iskustvo. Trudićemo se da pružimo svoje najbolje partije na ovom turniru, te se nadamo da ćemo uspeti da uspešno pariramo renomiranim protivnicima.

Jovana Vasiljković (ŽRK „Vrbas“): Završni turnir finala Kupa Srbije predstavlja krunu naše veoma uspešne sezone. Dosadašnjim utakmicama smo dokazali da smo zaslužili da se nađemo na ovom turniru zajedno sa najboljim ekipama u Srbiji. Trudićemo se da opravdamo to što smo se našli na finalnom turniru i da dostojno reprezentujemo naš klub na najvišem nivou.

Saša Bošković (ŽRK „Bekament B.Banja“): Bekament Bukovička Banja ima dodatnu obavezu da Kup Srbije odigra na najvišem nivou jer brani trofej osvojen prošle sezone. Voljom žreba, za protivnika smo dobili tim koji je po rezultatima, trenutnom plasmanu i po rejtingu ispod nas, pa su Bekament svi već unapred poslali u finale. To može biti opasno po nas ukoliko toj, prvoj, polufinalnoj utakmici ne pristupimo na ozbiljan način i ne opravdamo ulogu favorita. Respektujemo svakog protivnika taman toliko koliko to jeste dovoljno da ne potcenimo svoje mogućnosti. Želimo trofej u Kupu i učinićemo sve da on i u narednih godinu dana ostane u Aranđelovcu. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi kako bi smo imali više prostora da na najbolji mogući način iznesemo zgusnut raspored važnih utakmica koje su pred nama.

Sanja Rajović (ŽRK „Bekament B.Banja“): Imamo podršku Opštine i kompanije koja veruje u nas i potrebno je da opravdamo to njihovo poverenje. Imali smo dosta problema sa povredama u toku sezone, a neki važni igrači priključili su nam se nedavno, pred ove najvažnije mečeve. To je svakako imalo uticaja da naša igra oscilira u toku sezone koja je izuzetno zanimljiva. Kup je specifično takmičenje, nema popravnog tako da svako ima šansu. Dokaz za to je između ostalog i naš protivnik u polufinalu, ekipa Vrbasa koja sigurno ima želju da se plasira u finale. Mi smo malo, trenutno u specifičnoj situaciji, jer su nam sve misli i sva energija bili okrenuti borbi za titulu tako da smo imali manje vremena za pripremu za utakmice sa Vrbasom, ali to nas neće omesti da uveličamo na najbolji mogući način finalni turnir Kupa Srbije koji se organizuje u Šapcu. Sigurno smo u krugu favorita za trofej, ali pehar isto tako žele i domaćin Medicinar, Jagodina koja ima odličan tim kao i Vrbas koga sigurno nećemo podceniti.

 


22 .kolo Super B
Vrbas 21 : 21 Zaječar 1949
Pirot 30 : 31 Kučevo
Halas Jožef 37 : 20 Metalac
Železničar 33 : 31 Minaqua
Pančevo 31 : 27 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Minaqua 20 18 0 2 36
2 Zaječar 1949 20 17 1 2 35
3 Vrbas 20 16 1 3 33
4 Pančevo 20 12 0 8 24
5 Železničar 20 9 1 10 19
6 Kučevo 20 9 1 10 19
7 Požarevac 20 8 1 11 17
8 Pirot 20 8 1 11 17
9 Halas Jožef 20 7 0 13 14
10 Proleter 20 2 0 18 4
11 Metalac 20 1 0 19 2